Jaguar 'Fala'ya Fransa'dan Eş Geldi - Son Dakika
Yaşam

Jaguar 'Fala'ya Fransa'dan Eş Geldi

Jaguar \'Fala\'ya Fransa\'dan Eş Geldi

Dünyada nesli tükenmekte olan 200 türün de aralarında bulunduğu 3 bin civarında hayvanın barındığı, ayrıca dünyanın dört bir yanından ağaç ve bitki türlerinin de yer aldığı Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde bir tek jaguar bulunuyordu.

17.09.2010 16:38

Dünyada nesli tükenmekte olan 200 türün de aralarında bulunduğu 3 bin civarında hayvanın barındığı, ayrıca dünyanın dört bir yanından ağaç ve bitki türlerinin de yer aldığı Darıca'daki Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde bir tek jaguar bulunuyordu. Yaklaşık 2.5 yıl önce Macaristan'dan getirilen erkek jaguara eş olması için Fransa'nın Beaual Hayvanat Hahçesi'nden dişi jaguar getirildi. Parkta 2.5 yıldır yalnız olan Fala'nın yaşadığı alanda ayrı bir bölüme yerleştirilen dişi jaguar, Fala'yı oldukça heyecanlandırdı. Dişi jaguarı gören Fala, bulunduğu cam bölmede sürekli hareket halinde dişiyi izledi. 'Jülyet' adı verilen dişi jaguarın 15 gün sonra çiftleşmek için erkeğin yanına yerleştirileceği bildirildi.

Veteriner hekim Yücel Yılmaz, dişi jaguarın uzun uğraşlardan sonra Fransa'nın Beaual hayvanat bahçesinde bulunduğunu ve anlaşma yapılarak getirildiğini belirtti. Henüz 2 yaşında olan dişi jaguarın ayrı bölmeye konulduğunu, aradaki tellerden birbirlerini görüp koklayıp alıştıktan sonra bir araya geleceklerini söyledi.

DARICA(Kocaeli), (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Jaguar 'Fala'ya Fransa'dan Eş Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement