Keşan'da Su Seviyesi Tehlikeli Seviyeye Düştü - Son Dakika
Yaşam

Keşan'da Su Seviyesi Tehlikeli Seviyeye Düştü

Edirne'nin Keşan ilçesine içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'nda su seviyesi 4 milyon metreküpe geriledi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 45 gün içinde ilçenin susuz kalma tehlikesi altında olduğunu söyledi. Barajın doluluk oranı kuraklık nedeniyle düşerek, su seviyesi alarm verir seviyeye geldi. Helvacıoğlu, suyun dikkatli kullanılması gerektiğini vurgulayarak, bilinçsiz kullanımın ileride su sıkıntısına yol açabileceğini belirtti.

21.07.2023 16:59

EDİRNE'nin Keşan ilçesine içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'nda su seviyesi 4 milyon metreküpe geriledi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, 45 gün içinde ilçenin susuz kalma tehlikesi altında olduğunu söyledi.

Keşan'a içme suyu sağlayan ve toplam kapasitesi 56 milyon metreküp olan barajın doluluk oranı kuraklık nedeniyle 4 milyon metreküpe kadar düştü. Keşan Beleidye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, su seviyesinin alarm verir seviyeye geldiğini ifade ederek, Kadıköy Barajı'nda şu anda yaklaşık 4 milyon metreküp su kaldı. Ölü hacim ve buharlaşma kaybını düştüğümüzde, bu oran yaklaşık 45 günlük suyumuz kaldı anlamına geliyor. Çok yakında barajdan su almak için kullandığımız bacalarımız, su seviyesinin düşmesiyle iş göremez hale gelecek ve platform kurup, pompa yoluyla su almaya başlayacağız. Bu da çok verimli olmayacak. Böyle giderse 45 gün içinde Keşan susuz kalma tehlikesiyle karşı karşıya gelebilir dedi.

'DAMLA SUYA BİLE MUHTAÇ KALABİLİRİZ'

Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve kurak bir sezon geçirdiklerini dile getiren Helvacıoğlu, Vatandaşlarımızın sıcaklıkların karşısında serinlemek için yolları suladıklarını görüyoruz. Yerleri ıslatmak için kullanılan su 5 dakika içinde buharlaşıp gidiyor, sonra yeniden yıkanıyor. Bu da su israfına yol açıyor. Bunu yapmamamız gerekiyor. Suyu dikkatli kullanmamız, dişimizi fırçalarken, banyo yaparken, tıraş olurken dikkati olmamız gerekiyor. Unutmayalım ki, bilinçsiz kullanım nedeniyle yalnızca 45 gün sonra Keşan'a su veremeyebilir, hatta gelecekte bir damla suya bile muhtaç kalabiliriz diye konuştu.

Keşan\'da Su Seviyesi Tehlikeli Seviyeye Düştü
Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam Keşan'da Su Seviyesi Tehlikeli Seviyeye Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement