Kırşehir'de Deprem Anıtı tepki çekti - Son Dakika
Yaşam

Kırşehir'de Deprem Anıtı tepki çekti

Kırşehir\'de Deprem Anıtı tepki çekti

Kırşehir'de yapılan Deprem Anıtı'nda 'Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinin Kara Kutusu' adlı kitabın beton yığınının içerisine konulması, vatandaşların tepkisine neden oldu. Anıtın açılışında gülerek fotoğraf çektirilmesi de sosyal medyada eleştirildi. Anıt çevresinde incelemede bulunan vatandaşlar, kitabın mesajını anlamadıklarını belirtti. Anıtta ayrıca 'Siyasetname' kitabının da yer aldığı görüldü. İl Müftüsü Mehmet Yaman ise belediyenin kanaat ve düşüncesiyle ilgilenmediklerini söyleyerek, dinin doğruluk mesajı verdiğini vurguladı.

18.08.2023 14:20

Kırşehir'de 17 Ağustos ve 6 Şubat depremleri dolayısıyla yapılan eserde, "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinin Kara Kutusu" adlı kitabın beton yığının içerisine konulması, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Kırşehir Belediyesi, Cacabey Meydanı'nda Deprem Anıtı'nın açılışını yaptı. Yapılan açılışta gülerek fotoğraf çektirilmesi sosyal medya üzerinde tepkiye neden olurken, anıta konulan 'Din Kültürünün Kara Kutusu' kitabı mesajı şehir halkı tarafından anlaşılmadı. Anıt çevresinde incelemede bulunan vatandaşlar, din kitabıyla ne mesaj verildiğini anlamadıklarını belirtti.

CHP'li Kırşehir Belediyesinin Cacabey Meydanı'nda yaptığı anıtta Din Kültürü ve Ahlak Bilgisinin Kara Kutusu kitabının yanında, Nizamülmülk'ün 'Siyasetname' kitabının da beton yığınının arasına konulduğu gözlendi.

"Din doğruluk mesajı verir"

Deprem Anıtı'yla verilen mesajın altyapısıyla ilgilenmediklerini aktaran İl Müftüsü Mehmet Yaman, belediyenin kanaat ve düşüncesiyle ilgilenmediklerini anlattı. "Dinin tek mesajı var" diyen Müftü Yaman, "Din; dürüstlüğü, samimiyeti, yardımlaşmayı birlik ve beraberliği önceler. Dinin hedefi dünya ve ahiret mutluluğudur. Resulün hadisleri bizlere yol gösterir. Belediyenin kastı noktasında polemiğe düşmek istemiyorum" diye konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kırşehir'de Deprem Anıtı tepki çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement