Kış Aylarında Bağışıklık Sistemi Güçlendirilmeli - Son Dakika
Yaşam

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemi Güçlendirilmeli

Kış Aylarında Bağışıklık Sistemi Güçlendirilmeli

Denizli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Bakan soğuk havaların birçok hastalığa neden olduğunu ve hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

18.12.2013 11:55

Denizli Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Metin Bakan soğuk havaların birçok hastalığa neden olduğunu ve hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

İç hastalıkları uzmanı Dr. Metin Bakan, mevsim değişikliklerinde bağışıklık sisteminin zayıfladığını belirterek, soğuk havalarla birlikte hastalıkların oranında önemli derecede artış yaşandığını belirtti. Dr. Bakan, soğuk havanın etkisiyle soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, alt ve üst solunum yolu hastalıklarının ortaya çıktığını, kalp ve akciğer hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi mevcut hastalıkların ağırlaştığını ifade etti.

İnsan vücudunun yorgun düşmesi sonucu soğuk havalardan kaynaklı virüslerin insan vücuduna daha çabuk yayıldığını belirten Dr. Metin Bakan, "Bu vitaminlerin alımı eksik olursa vücut direncimiz düşük olur. Yeteri kadar dinlenememek, fiziksel ya da beyinsel vücut yorgunluğu, yeteri kadar uyumamak, çok yorulmak da genel direncimizi kıran faktörler. Bu yüzden iyi dinlenmek önemlidir. Bağışıklık sisteminin güçlü olmasında yeterli ve dengeli beslenmenin önemi büyüktür. Vücudu zararlı maddelere karşı koruyan ve bakterilere karşı savaşan C vitaminin tüketilmesi soğuk havalarda çok önemlidir. Portakal, limon, greyfurt, mandalina gibi C vitamin oranı yüksek olan meyveler vücudun direncinin artmasını sağlar. Ayrıca vücuttan zararlı maddelerin atılmasını sağlayacak antioksidanlara da ihtiyaç vardır. E vitamini özelliği bulunan mısır, yeşil yapraklı sebzeler, bitkisel sıvı yağlar da bağışıklık sisteminin artmasına yardımcı olur. Ayrıca bol miktarda sıvı alınması, ayakların sıcak tutulması, kalabalık yerlerden uzak durulması ve hijyene dikkat edilmesi de bu havalarda sağlığımız korumak için önemlidir" dedi.

Dr. Metin Bakan, hastalıklardan korunmak için doktor tavsiyesi olmadan vitamin ve mineral tabletleri kullanıldığına dikkat çekerek uyarıda bulundu. Dr. Bakan düzenli ve dengeli beslenme ile bireylerin dışarıdan ilaç olarak vitamin haplarına ihtiyacının kalmayacağını, düzenli beslenme ile vücudun ihtiyacı olan tüm vitamin ve minerallerin alınabileceğini, ayrıca tabletlerin bilinçsiz kullanılmasının böbrek taşı, baş ağrısı, kansızlık, bulantı gibi hastalıkları beraberinde getireceğini söyledi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kış Aylarında Bağışıklık Sistemi Güçlendirilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement