Bayraklı Belediyesi'nin meslek kurslarına katılan Naime Bolluk (33), hayallerini gerçekleştirmek üzere geldiği İzmir'de azmi ve başarısıyla tüm kadınlara örnek oldu. Evli ve 3 çocuk annesi Bolluk, "Olmaz diye bir şey yok. İstenirse olur. Ben Bingöl'den İzmir'e hayallerimin peşinden geldim, Bayraklı Belediyesi semt merkezlerinde aldığım kuaförlük, dikiş-nakış ve moda eğitimleri sayesinde kendi işimin patronu oldum" dedi.
Bayraklı Belediyesi'nin 24 mahallesinde bulunan 27 semt merkezinde her gün farklı bir kurs düzenleniyor. Belediye kursları her yıl yüzlerce kadına hobi ve meslek kazandırmaya devam ediyor. Bunların en çok ilgi görenlerinden biri de kuaförlük kursu. 6 ay süren kurslarda Halk Eğitim Merkezi öğretmeni kuaför Nevin Yılmaz tarafından örgü, topuz, perma, saç bakımı-kesimi, fön, röfle eğitimleri veriliyor. Ayrıca, anatomi ve fizyoloji gibi işin temeline inilerek kuaförlüğün incelikleri de anlatılıyor. Kadın kursiyerler; müşteri karşılama ve uğurlama ile dükkan temizliği, kişisel hijyen konularında da bilgilendiriliyor. Kimi kursiyer hayalindeki işi yapmak için, kimi ise meslek sahibi olmak için semt merkezlerindeki kurslara yoğun ilgi gösteriyor. Bu kapsamda Onur Mahallesi Semt Merkezinde kuaförlük kursuna katılarak, aldığı eğitimleri pratiğe ve mesleğe dönüştüren Naime Bolluk, hayalindeki işe kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Azmi, becerisi ve başarısıyla birçok kadına örnek olan Bolluk, "Kurslara katıldığımda 8 aylık bebeğim vardı. Buna rağmen hayalimi gerçekleştirmek için çok çalıştım. Şimdi ise kendi işimin patronuyum. Çok mutluyum" diye konuştu.
Eğitimlerini hala sürdüren Bolluk, Bayraklı Belediyesi'nin dikiş, takı tasarımı, el-kurdele-makine nakış ve ev tekstili kurslarına da giderek kendisini bu alanlarda da geliştiriyor. Kuaförlük kursuna başlamadan önce hiç bir şey bilmediğini ifade eden Bolluk, sertifika almasıyla birlikte hayatındaki değişimi anlattı. Bolluk, "Hiç bir şey bilmiyordum. Bu kursa devam ettiğim sürede takı tasarım, dikiş nakış ve moda tekstili üzerine tasarımcılık kurslarını ekleyerek kendimi geliştirdim. Bu kurslardan aldığım eğitimle kendi iş yerimi açtım. Hala eğitimlerimi almaya devam ediyorum. Bu kursları sürdürürken hamilelik süreci yaşadım. Bebeğim olduktan sonrada pes etmedim kursa geldiğimde bebeğin bakımı konusunda arkadaşlarım ve buradaki görevliler yardımcı oldu. Hem bebeğe baktım hem de eğitim aldım. Eğitim almadan bu işleri yapmamız mümkün değildi. Kadınlarımız kendine güvensin yapamam demesin isterlerse her şeyi yapabilirler. İnsan hayallerine her zaman sahip çıkmalı. Ben üç çocuk annesiyim, üç çocukla bunları başarabildiysem herkesin her şeyi yapabileceğine inanıyorum" dedi.
"Üretmek istiyorum"
Kendisi gibi kızının da kurslara katıldığını ve şuanda birlikte açtıkları dükkanın başında bulunduğunu ifade eden Bolluk, "Kızım kısa süre içerisinde burada çok şey öğrendi. Buradan aldığı eğitimle iş yerimizin başında durdu, işleri o çekip çevirdi. Zorlandığımız noktalarda eğitim veren hocalarımızdan destek aldık. İş yerimizi memleketimiz olan Bingöl'de açtık. Eğitimimizin bitmesine rağmen buradaki çalışanların bize desteği devam etti. Bu kursları bütün kadınlara ve genç kızlarımıza tavsiye ediyorum. Hayalini kurduğu hiçbir şeyi bırakmasınlar. Neyi seviyor ve neyi istiyorlarsa; onun peşini bırakmamalılar. Engeller çıkmaz mı? Çıkar tabi ki ama engelleri aşmak gerekiyor. Ben hayallerime inandım etrafımdaki olumsuz düşüncelere değil bana destek verenlerle bu yolda yürüdüm ve kendi iş yerimi, markamı oluşturdum. 3-5 yıl sonra iyi bir marka haline geleceğimize inanıyorum. Hedefim kendi üretimimi yapmak. Hedefim ileriki yıllarda bu girişimi Türkiye geneline hatta yurt dışına yayabilmek. Yapılmaz diye bir şey yok. İnanırsanız, başarabilirsiniz. Hayallerim için İzmir'e geldim ve tüm hayallerimi kısa süre içinde gerçekleştirdim. Ben de başka insanlara iş imkanı sunacağım başkalarına destek olacağım" diye konuştu. - İZMİR
Son Dakika › Yaşam › Kursa Katıldı Kendi İşinin Patronu Oldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?