(Özel Haber) 84 Yaşında Kalp Pili Alınıp By-Pass Ameliyatı Oldu - Son Dakika
Yaşam

(Özel Haber) 84 Yaşında Kalp Pili Alınıp By-Pass Ameliyatı Oldu

(Özel Haber) 84 Yaşında Kalp Pili Alınıp By-Pass Ameliyatı Oldu

Konya'da 84 yaşındaki bir kişi, ameliyatla kalp pili alındıktan sonra by-pass ameliyatı oldu.

15.09.2013 10:56

Konya'da 84 yaşındaki bir kişi, ameliyatla kalp pili alındıktan sonra by-pass ameliyatı oldu.

Konya'nın Seydişehir ilçesinde yaşayan 5 çocuk babası 84 yaşındaki Mehmet Döyen, evinin bahçesindeyken aniden kalp krizi geçirdi. Arkadaşının yardımıyla Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Döyen, buradaki doktorların yaptığı tetkikler sonucu sevk edildiği Özel Medicana Konya Hastanesi'nde ameliyata alındı. Girdiği ameliyatta Döyen'in kalbine yavaşlama nedeniyle önce Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Soylu tarafından geçici olarak kalp pili takıldı. Daha sonra yapılan tetkiklerin ardından Döyen'in tüm damarlarında darlık, bazı damarlarında ise tıkanıklık tespit edildi. Bunun üzerine Mehmet Döyen, Kalp ve Damar Cerrahisi Operatör Dr. Özgür Mart tarafından by-pass ameliyatına alındı. Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardından Döyen'in kalbine takılan kalp pili alındı. Ameliyat sonrası kalbi eski sağlığına kavuşturulan Mehmet Döyen, hastane içerisinde yürümeye bile başladı.

Hastanın 83 yaşındayken ciddi bir kalp kriziyle hastaneye geldiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Soylu, "Hasta geldiğinde kalbi ciddi bir şekilde yavaşlamıştı. Hastaya gerekli tetkiklerin uygulanmasının ardından, tüm damarlarından darlık ve bazı damarlarında tıkanıklık tespit edildi. Hastanın acil olarak kalp ve damar cerrahisi tarafından by-pass ameliyatı olmasına karar verildi. Daha sonra kalp ve damar cerrahı hastayı ameliyata alıp, birkaç saat içerisinde gereken tedaviyi yaptı. Hastayı ameliyata almadan önce, yavaşlama nedeniyle kalbine geçici kalp pili takmıştık. Ameliyattan çıktıktan sonra hastanın kalp piline ihtiyacı kalmamıştı. Devam eden süreçte hastanın herhangi bir problemi görünmüyor" dedi.

Karşılaştığı hastanın riskli bir periyotta olduğunu ifade eden Operatör Dr. Mart ise, "Hastanın kalp piline ihtiyacı vardı. Ahmet bey tarafından hastanın ameliyat öncesi bütün gereksinimleri yerine getirildi. Bize düşen de ameliyatı yapmak oldu. Çok riski bir ameliyattı ama çok şükür başarılı geçti. Ameliyatımız bittiği andan itibaren hastanın kalbi normal olarak çalışmaya başladı. Ameliyattan sonra hastamızın vücudu takmış olduğu kalp piline ihtiyaç duymadı. Hastayı kalbinin normal ritminde, ameliyattan yoğun bakıma aldık. Yoğun bakımda da yaklaşık 13 saat kadar bakıldıktan sonra servis odasına aldık. Bugün hastamız ikinci gününde. Ameliyata dair kullandıklarımızı da hastanın üzerinden aldık. Hastamız inşallah ameliyattan uzun yıllar fayda görecek. Bundan sonra da kontrollerimize devam edeceğiz. Hastamıza bir iki gün daha bakıp, sağlık ve şifa ile evine taburcu edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Evinin bahçesindeyken aniden kalp krizi geçirdiğini dile getiren Mehmet Döyen de, "Daha sonra arkadaşım beni arabasıyla hastaneye getirdi. Hastanedeki doktorun tavsiyesiyle beni buraya sevk ettiler. Ondan sonra ameliyata girdim ve Allah'a şükürler olsun bu hale geldim. Kendimi şu an çok iyi hissediyorum. Ameliyatın öncesine göre daha iyiyim, önceden berbat haldeydim. Az kalsın kendimi unutuyordum" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam (Özel Haber) 84 Yaşında Kalp Pili Alınıp By-Pass Ameliyatı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement