Kuran Kursu Plastiklerle Geri Dönüştü - Son Dakika
Yaşam

Kuran Kursu Plastiklerle Geri Dönüştü

Kuran Kursu Plastiklerle Geri Dönüştü

İzmir’in Buca ilçesinde faaliyet gösteren Buca Müftülüğü Kuruçeşme Kız Kuran Kursu, geri dönüşüm malzemeleri sayesinde geri dönüştü.

30.04.2014 16:16

İzmir'in Buca ilçesinde faaliyet gösteren Buca Müftülüğü Kuruçeşme Kız Kuran Kursu, geri dönüşüm malzemeleri sayesinde geri dönüştü. Öğretmen ve öğrencilerin kullanmadıkları plastikleri biriktirip satmasıyla Kuran kursunun bakımı yapıldı, yeni malzemeler alındı. Kuran öğreticisi Elmas Erdoğan, "Kursumuzu geri dönüşüm malzemeleriyle geri dönüştürdük" dedi.

İzmir'in Buca ilçesinde faaliyet gösteren Buca Müftülüğü Kuruçeşme Kız Kuran Kursu öğretmen ve öğrencileri, bir yıl boyunca biriktirdikleri geri dönüşüm malzemeleri ile kurslarını yeniledi. Evde kullandıkları veya çöpe atacakları plastikleri kursun arkasında bulunan alanda biriktiren yaklaşık 70 kişilik öğretmen ve öğrenci grubu, plastikleri satarak 10 bin liralık bakım masrafını yarıya indirdi. Geri dönüşüm malzemelerini satmanın büyük bir getirisi olmadığını ancak damlaya damlaya göl olduğunu söyleyen Kuran öğreticisi Elmas Erdoğan, şöyle konuştu: "Bundan sonra çatımızı, bekleme salonumuzu, mutfağımızı değiştirmek istiyoruz. Kursumuzu ev ortamına çevirmek istiyoruz. 10 bin liralık masraf yaptırdıysak bunun yarısına yakınını geri dönüşümle sağladık."

"GERİ DÖNÜŞTÜRDÜK"

Bütün öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerini biriktirme fikrine destek verdiğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çöpe gitmesi gereken plastikleri getirdiler ve bu plastiklerle kursumuzu yeniledik. Boya yaptırdık, akıllı tahta, koltuk, vitrin aldık ve öğretmen odasını yeniledik. Bunları yaparken plastikleri satmamızın bayağı bir katkısı oldu. Kursumuzu geri dönüşüm malzemeleriyle geri dönüştürdük."

"HERKESE ÖRNEK OLSUN"

Yaptıkları davranışla herkese örnek olmak istediklerini belirten Erdoğan, "Kimse plastikleri atmasın sonuçta geri dönüştürülerek değerlendiriliyor. Biz de gelen parayı değerlendiriyoruz" dedi. Güler Kavuncu ise duygularını şu sözlerle ifade etti: "Hayırlı bir işe sebep olduğumuz için manevi ve maddi yönden huzurluyuz, mutluyuz. Herkes örnek alsın. Komşularımız 'Böyle bir şeyi ilk kez sizden duyduk. Ne güzel bir şey yapmışsınız' diyor çok hoşuma gidiyor. Anlatırken bile mutlu oluyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kuran Kursu Plastiklerle Geri Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement