Selimiye Camisi'nin sosyetik müezzini hayatını kaybetti - Son Dakika
Yaşam

Selimiye Camisi'nin sosyetik müezzini hayatını kaybetti

Selimiye Camisi\'nin sosyetik müezzini hayatını kaybetti

Edirne'deki Selimiye Camii'nde 41 yıl boyunca müezzin olarak görev yapan Nadi Ersoy, tatil için gittiği Balıkesir'in Akçay ilçesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Renkli kişiliği ve yardımseverliği ile tanınan Ersoy, emekli olduktan sonra Selimiye Camii'ni anlatarak Edirne'nin gönüllü tanıtım elçisi olmuştu. Cenaze namazı Selimiye Camii'nde kılınacak ve doğduğu köy olan Avarız köyünde defnedilecektir.

29.07.2023 21:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Selimiye Camisi'nin sosyetik müezzini hayatını kaybetti

EDİRNE - Mimar Sinan'ın ustalık eseri Edirne'deki Selimiye Camii'nde 41 yıl boyunca müezzin olarak görev yapan Nadi Ersoy hayatını kaybetti.

Edirne'de beyaz giyim tarzı, uzun saçları, kendisi ile özdeşmiş olan bisikleti, motosikleti ve renkli kişiliği ile sevilen isimlerden olan Selimiye Camii'nin emekli müezzini 83 yaşındaki Nadi Ersoy, tatil için gittiği Balıkesir'in Akçay ilçesinde kalp krizi geçirdi. Akçay Devlet Hastanesine kaldırılan Ersoy, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Edirne'ye gelen ziyaretçilere Selimiye Camii içinde okuduğu ezan ve kamet ile hayran bırakan Ersoy, birçok ulusal kanala da Selimiye Camii'nin tanıtımında konuk olmuştu. Halk arasında 'Sosyetik müezzin' olarak anılıyordu. Renkli kişiliğinin yanında yardım severliği de ön plana çıkan Ersoy emekli olduktan sonra yine görev yaptığı Selimiye Camii'ni anlatarak Edirne'nin gönüllü tanıtım elçisi olmuştu.

Cenaze namazı 41 yıl görev yaptığı Selimiye camisinde kaldırılacak

Edirne'ye gelen devlet başkanlarından, Türkiye ziyareti sırasında delik çoraplarıyla görüntülenen Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz'den tutun birçok siyasetçi, iş insanı ve sanatçıya bile ezan okuyan, kamet getiren Nadi Hoca'ya Selimiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından doğduğu köy olan Avarız köyünde defnedilecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Selimiye Camisi'nin sosyetik müezzini hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement