Sivas'ın Kangal ilçesindeki kilometrelerce uzunluktaki menderes - Son Dakika
Yaşam

Sivas'ın Kangal ilçesindeki kilometrelerce uzunluktaki menderes

Sivas\'ın Kangal ilçesindeki kilometrelerce uzunluktaki menderes

Sivas'ın Kangal ilçesinde bozkırın ortasında gizli kalıp kıvrılarak akan kilometrelerce uzunluğundaki menderes, bozkıra hayat veriyor. Mancılık Köyü yakınlarından geçen menderes, havadan çekilen görüntüsüyle etkileyici manzaralar sunuyor. 15 kilometreden fazla yol kat eden menderes, Fırat nehrine dökülüyor. Bölge halkı tarafından sulu tarımda da kullanılan menderes, doğa severlerin ilgisini çekiyor.

21.08.2023 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bozkır ortasındaki kilometrelerce uzunluktaki menderes böyle görüntülendi

Sivas'ın Kangal ilçesinde bozkırın ortasında gizli kalıp kıvrılarak akan kilometrelerce uzunluğundaki menderes adeta bozkıra hayat veriyor.

SİVAS - Sivas'ın Kangal ilçesinde bozkırın ortasında gizli kalıp kıvrılarak akan kilometrelerce uzunluğundaki menderes adeta bozkıra hayat veriyor.

Sivas Kangal ilçesi Mancılık Köyü yakınlarından geçen ve yerden bakıldığında normal bir akarsuyu andıran menderes drone ile havadan çekilen görüntüsüyle etkileyici manzaralar sunuyor. Kangal ilçesine bağlı Mühürkulak köyünden doğarak, akarsu yatak eğiminin azalması, akarsuyun akış hızının ve aşındırma gücünün azalmasına sonrası oluşan menderes 15 kilometreden fazla yol kat ederek Fırat nehrine dökülüyor. Bölge halkı tarafından sulu tarımda da kullanılan ırmak havadan çekilen görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Sarı bozkırı adeta yeşillendiren ırmak doğa severlerin ilgisini çekiyor.

"Çok güzel bir görüntüsü var"

Mancılık Köyü Muhtarı Yalçın Dallıkavak, akarsuyun güzel bir görüntüsü olduğunu ifade ederek, "Arkamızdaki ırmağın doğuşu Mühürkulak köyünden geliyor. Armamızda da 15 kilometre bir yol var. Menderes oluşarak geliyor bu su. Buradan Hamal köyü, Hamal köyünden Tohma Çayına oradan da Fırat nehrine karışıyor. Çok güzel bir görüntüsü var. Bozkır, ortada da menderes akıyor" dedi.

Köy sakinlerinden Rafet Özdemir ise, "Takriben 14 kilometre bir uzunluğa sahip. Bu esnada birkaç köy faydalanmaktadır. İnternetten haritalardan bakınca çok hoşumuza gidiyor. Bizim köyün üst tarafından da var bu menderes. Çok güzel muhteşem" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Sivas'ın Kangal ilçesindeki kilometrelerce uzunluktaki menderes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement