Vali Necati Şentürk: "Göçmen Çocukların Eğitimlerini Önemsiyoruz" - Son Dakika
Yaşam

Vali Necati Şentürk: "Göçmen Çocukların Eğitimlerini Önemsiyoruz"

Vali Necati Şentürk: "Göçmen Çocukların Eğitimlerini Önemsiyoruz"

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, göçmen çocukların eğitim gördüğü Ömer Aydın İlk ve Ortaokuluna yaptığı ziyarette göçmen çocukların eğitimlerini önemsediklerini söyledi.

22.12.2017 09:09

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, göçmen çocukların eğitim gördüğü Ömer Aydın İlk ve Ortaokuluna yaptığı ziyarette göçmen çocukların eğitimlerini önemsediklerini söyledi.

Ziyaretinde Okul Müdürü Yüksel Kurt ve öğretmenlerden öğrencilerin durumu hakkında bilgiler alan Vali Necati Şentürk, göçmen çocukların eğitimlerini de kendi çocuklarının eğitimi kadar önemsediklerini belirtti.

Okulda kayıtlı 536 göçmen çocuğun eğitim gördüğünü belirten Vali Necati Şentürk, "Ülkelerinde yaşanan savaşlardan kaçarak ülkemize, ilimize gelen göçmenlerin çocukları bu okulda eğitim görmektedir.

Evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalan göçmenler milletimizin vicdanına sığınmışlar. Bize düşen görev de, mazlum ailelerinin bize emanet ettiği çocuklarını kendi çocuklarımız gibi eğitmektir.

Bazı çocuklarda dil sorunu yaşanmakta, fakat zamanla bu sıkıntı gideriliyor. Okulda, özellikle Türkçeyi öğretmekte gayret gösteriyoruz. Türkçeyi iyi öğrenen öğrencileri, Türk çocuklarımızın eğitim gördüğü normal okullarımıza gönderiyoruz" dedi.

Hamiyetperver Kırşehir halkının göçmenlere yardım etme konusunda duyarsız kalmadığını ifade eden Vali Necati Şentürk, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Göçmen çocukların beslenme sorunu yok. Devlet olarak göçmen ailelere gereken yardım yapılıyor. Kırşehir'de göçmenlerin sorunlarını yakından takip ederek gideriyoruz.

İkili eğitim veren okulumuz, taşımalı eğitim veriyor. Taşımalı eğitim de tamamen Valilik imkanları ile sağlanıyor.

Türkiye mazlumların, mağdurların, kimsesizlerin sığındığı bir limandır. Bu çocuklarla sabırla uğraşan ve eğitimlerini tamamlamalarında onlara yardımcı olan eğitim camiamıza teşekkür ediyorum. Ülkemize sığınan göçmenlerin çocuklarına kol kanat geren Kırşehirli hemşerilerime de teşekkür ediyorum"

Ziyaret programı Vali Necati Şentürk'ün çocuklara kışlık giyecek dağıtımı ile sona erdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Vali Necati Şentürk: 'Göçmen Çocukların Eğitimlerini Önemsiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement