Vefat eden annesinin 600 bin TL'lik altınları yıkamak için verilen halının içerisinden çıktı

Giresun'un Teyyeredüzü mahallesindeki bir halı yıkama dükkanında, yıkanmak için getirilen halının içerisinde 600 bin lira değerinde ziynet eşyası bulundu. Ziynet eşyaları, annesinin vefatından sonra halının içine saklayan müşteriye teslim edildi.
Vefat eden annesinin 600 bin TL'lik altınları yıkamak için verilen halının içerisinden çıktı
GİRESUN - Giresun'un Teyyeredüzü mahallesinde yaklaşık 2 yıl önce halı yıkama dükkanı açarak ailesiyle beraber işleten Hatice Özdemir, yıkamak için aldıkları halının içerisinde 600 bin lira değerinde ziynet eşyası bularak sahibine teslim etti.
İlk defa böyle bir olay yaşadıklarını anlatan Özdemir, " Bir müşterimiz yıkanması için bize halı getirdi. Biz de yıkamak için halıyı açtığımızda içerisinden bir çanta çıktı. Oldukça eski bir çanta olduğu için önemsemeyip çöpe attık. Ancak daha sonra merak edip içerisini açtığımızda ise mendile sarılmış bir şeylerin olduğunu fark ettik. Mendilleri açtığımızda ise içerisinden altın, bilezik, küpe gibi çeşitli ziynet eşyaları çıktı. Eşim Yılmaz, ne olur ne olmaz diye kayıt altına alarak altınları tek tek sayıp belgelendirmek istedik. Daha sonrada müşteriyi arayıp bilgi verdik" dedi.
Vefat eden annesi halının içerisine saklamış
Müşterinin halının içerisindeki altınlardan haberi olmadığını da söyleyen Özdemir, "Müşteriyi arayıp bilgi vermek istedik. Aradığımda halının içerisinde bir çanta olduğunu ve içerisinde ziynet eşyaları olduğunu söyledim. Müşterimizin anlattığına göre, halı annesinden kalmış ancak içerisindeki ziynet eşyalarından haberi yokmuş. Ancak annesinin bir süre önce vefat ettiği için var olan ziynet eşyalarını annesinin sakladığı için bulamamışlar. Biz de annesinin halının içerisine sakladığı ziynet eşyalarını bularak teslim ettik. Çok duygulandı ve biz ikramda bulunmak istese de biz esnaf olarak yapmamız gerekeni yaptığımız için mutlu olduk" diye konuştu.