Zihinsel Engelli Vatandaş Köyde Bulundu - Son Dakika
Yaşam

Zihinsel Engelli Vatandaş Köyde Bulundu

Zihinsel Engelli Vatandaş Köyde Bulundu

Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Ozancık köyünde yaşayan zihinsel engelli bir vatandaş, evden çıktıktan sonra kayboldu. Ailesi tarafından yapılan aramalar sonucunda vatandaş, köye 8 kilometre uzaklıkta bulundu.

04.10.2023 12:28  Güncelleme: 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aksaray'da dün sabah evden çıkan ve bir daha dönmeyen zihinsel engelli vatandaş bugün sabah köye 8 kilometre uzaklıkta bulundu.

Olay dün sabah saatlerinde Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Ozancık köyünde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, köyde ailesiyle yaşayan 48 yaşındaki zihinsel engelli Fuat Çöl sabah saatlerinde evden çıkarak bir daha eve dönmedi. Bir süre ailesi kendi imkanları ile köyde arama yaptı. Öğlen saatlerinde aramaya başlayan ailesi akşama kadar şahsın izine rastlamazken durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), İnsani Yardım Vakfı (İHH) arama kurtarma ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kaybolan şahsın ailesinden bilgileri toparlayan ekipler köy ve çevresinde geniş çaplı arama tarama çalışması başlattı. Gece boyunca devam eden aramalar sonucu Fuat Çöl isimli vatandaş sabah erken saatlerde köye 8 kilometre uzaklıkta bir alanda bulundu. Yorgun ve bitkin bir halde bulunan vatandaşın annesinin kendisini gezdirmediği ve bu nedenle küstüğü için evden kaçtığı öğrenilirken 112 Acil Yardım ekiplerince sağlık muayenesinden geçirilen vatandaş daha sonra köye getirilerek kahvehanede ailesine teslim edildi.

Yaşanan alayla ilgili bilgiler veren Ozancık köyü muhtarı Bayram Köse (55), "Dün AFAD jandarmamız, AKUT ve köy halkımız beraberce aradık. Arkadaş Baba Konağı köyünde mağaralarda kalmış. Orada ateş yakıp yattığını söylüyor. Sabahta çobanların görmesiyle gittik aldık geldik. Annesine 'Beni neden kayırmıyorsun' falan demiş. 'Engelli olduğum için beni kayırmıyorsun' falan demiş. Bir engelli arkadaşı var. 'Annesi onu kayırıyor sen beni kayırmıyorsun' deyip gitmiş" dedi. - AKSARAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Zihinsel Engelli Vatandaş Köyde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement