Kahveye Biraz Tereyağı Eklerseniz Ne Olur? - Son Dakika
Yemek Tarifi

Kahveye Biraz Tereyağı Eklerseniz Ne Olur?

Kahveye Biraz Tereyağı Eklerseniz Ne Olur?

Biraz garip gelebilir ama kahveyi tereyağı ile tüketmek sağlığınız için çok faydalı sonuçlar veriyor.

17.04.2019 08:33

Singapur'da yaygın bir alışkanlık olan kahveyi tereyağı ile tüketmek, son dönemde dünyanın birçok yerinde popüler hale gelmeye başladı.

KAHVEYE TEREYAĞI EKLENDİĞİNDE OLUŞAN ETKİLER

Enerji miktarı artar: Kahveye tereyağı eklendiğinde vereceği enerji miktarı artar. Aynı zamanda K, K2, A, E ve D vitaminlerinin sindirimi de kolaylaşır.

Kilo vermeyi kolaylaştırır: Güçlü bir termojenik olan kahve, yağ yakmayı tetikler. Kahveye tereyağı eklemek yağ mobilizasyonunu artırarak kilo vermeyi kolaylaştırıcı etki gösterir. Uzun süre tok tutucu özelliği de kilo vermeyi kolaylaştıran bir başka özelliktir.

Zihinsel fonksiyonları geliştirir: Omega 6 ve omega 3 dengesini sağlayan tereyağı, beyin fonksiyonlarının kuvvetlenmesini sağlar.

Kahveye Biraz Tereyağı Eklerseniz Ne Olur?

TEREYAĞLI KAHVE TARİFİ

Gerekli malzemeler: 1 fincan soğuk su, bal (isteğe göre), 1 çay kaşığı organik tuzsuz tereyağı, 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi

Yapılışı: Suyu, tereyağını ve kahveyi cezveye alıp kısık ateşte ocağa koyun. Karıştıra karıştıra tereyağını eritin. Köpürmeye başlayan kahveyi fincana alın. Tereyağlı kahveyi kuş lokumu ya da çikolata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Son Dakika Yemek Tarifi Kahveye Biraz Tereyağı Eklerseniz Ne Olur? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement