1. Kartal Uluslararası Şiir Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

1. Kartal Uluslararası Şiir Festivali Başladı

1. Kartal Uluslararası Şiir Festivali Başladı

1. Kartal Uluslararası Şiir Festivali düzenlenen etkinlikle başladı.

26.09.2014 15:02  Güncelleme: 15:06

1'inci Kartal Uluslararası Şiir Festivali düzenlenen etkinlikle başladı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, belediyenin gerçekleştirdiği projelerin önemli bir bölümünün kültür, sanat ve insanla ilgili olduğunu söyledi.

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 1'inci Kartal Uluslararası Şiir Festivali, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle başladı. Festivale katılan şairlerin şiirleri hakkında konuşma yaptığı programa Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ve vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Ömer Fethi Gürer, Kartal Belediyesi'nin kültür ve sanata yönelik olan çalışmalarından bahsetti.

Belediye yönetimi olarak insan odaklı hizmeti benimsediklerinin altını çizen Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı;

"Kartal Belediyesi 6 yıl içinde 230 proje uygulamaya koydu. Bunların önemli bölümü kültür, sanat ve insanla ilgiliydi. Belediye Başkanımızın en çok önem verdiği konu insan yaklaşımı. Önce insan yaklaşımı içinde şiirin önemi daha da ön plana çıkıyor. Kültür ve sanata yapılan her katkı denize atılan bir taş gibidir. O dalga gittikçe yayılır, genişler, büyür. Onun için bu konuda daha çok çalışmak, kültür ve sanata daha çok yatırım yapmak Kartal Belediyesi'nin hedeflerinden olacaktır."

Açılış konuşmalarının ardından başlayan etkinlikte, festivale katılan şairlerden Naim Araydi, Sina Akyol, Uke Zenel, Buchpapaj, Slave Gjorgjo Dimski, Vito İntini, Muzaffer Kale, Behruz Kia, Jaime B. Rosa, Klety Sotiriadu, Celal Soycan, Leyla Şahin ve Valentin Talpalaru yazdıkları şiirlerin hikayeleri hakkında konuşma yaptı.

Festivale katılan şairlerden Muzaffer Kale, Kartal Belediyesi'nin halkın buluşma noktası olan kültür ve sanata önem vermesinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Belediyelerin sanata destek vermeleri sayesinde zorlukları kolayca aşabileceklerini ifade eden Kale, sanatçıların onurlandırılmasının sanatçıya esenlik vereceğini söyledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1. Kartal Uluslararası Şiir Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement