Kaymakam Ahmet Kavanoz, Giresun Espiye'de ilkokulları ziyaret edip öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi; ilçede su baskınlarının izlerini silme çalışmaları sürüyor. Güce yaylalarında nisan ayında toprakla buluşturulan patateslerin hasadına başlandı.
Edirne Belediyesince Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesinde düzenlenen temel afet farkındalık eğitiminde çocuklar ve aileleri bir araya geldi. Eğitimde afet anında doğru davranış, güvenli tahliye, temel ilk yardım ve aile dayanışması konuları ele alındı; amaç çocukların afet bilincini erken yaşta kazanması ve ailelerin hazırlık düzeyinin artırılması.
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen Bağ Bozumu Şenliği'nde Zeytinyağlı Sarma ve Üzümlü Tatlılar yarışmaları gerçekleştirildi. Hasan Ali Yücel Meydanı'ndaki etkinlikte katılımcılar hünerlerini sergilerken, dereceye girenlere ödülleri verildi ve vatandaşlar yarışmaları ilgiyle izledi.
Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Gülçin Güven: - "Eğitimde teknoloji ve yapay zeka, suça sürüklenen çocuklar ve kapsayıcı ruh sağlığı gibi başlıklarla eğitimin farklı boyutlarını bir arada ele aldık. Bildiri oturumları ve atölyelerle de katılımcıların aktif katılımını desteklemeyi hedefledik" - "İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Armağan Köseoğlu: - "Dijital yaşantının içinde olan her çocuk suç işlemiyor. Bazı çocuklar suça eğilimli, suça sürüklenmiş. Bir çocuk yapay zeka ya da dijital teknolojileri bir araç olarak kullandığında, kontrol edebildiğinde, ailesinin yeterince desteğini, sevgisini, ilgisini görebildiğinde bu teknolojiler bir avantajdır"
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark'ta eski bir binayı modern bir kütüphaneye dönüştürdü. Hasan Ali Yücel'in adını taşıyan kütüphane, gençlerin hizmetine sunuldu. Belediye Başkanı Cemil Tugay, kütüphanenin İzmir'i kütüphaneler şehri yapma hedefinde önemli bir adım olduğunu vurguladı.
Hasanoğlan Emekliler Lokali üyeleri, Nallıhan'ı tanımak için geziye katıldı. Tarihi yerler ziyaret edildi.
Giresun'da bir ilkokulda gıda atıklarından 10 ayda 50 kg organik gübre üretildi.
Görele'de 'Giresun'un Değerleri Bizim Uşaklar' adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
Buca'daki Hasan Ali Yücel Ortaokulu önünde park yasağı getirildi, güvenlik sağlandı.
Görele'de öğrenciler, hayatını kaybeden müdür yardımcısı Köroğlu anısına fidan dikti.
Osmangazi Belediyesi, eski Milli Eğitim Bakanı ve Köy Enstitüleri'nin kurucusu Hasan Ali Yücel'i vefatının 64. yıl dönümünde düzenlediği etkinlikle andı. Etkinlikte öğrenciler, Yücel'in hayatı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi ve ardından Yücel'in bestelediği şarkıların da seslendirildiği bir konser gerçekleştirildi.
SAMSUN (İHA) – Samsun'un Atakum Belediyesi tarafından, Türkiye'yi derinden sarsan 6 Şubat depremlerinin ikinci yıldönümünde, Hasan Ali Yücel Gençlik Bilim ve Sanat Merkezi'nde 'Dayanışma ve Umut' paneli gerçekleştirdi.
Bursa'daki Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, öğrencilere Osmangazi Belediyesi tarafından her gün ücretsiz çorba dağıtımına başladı. Öğrenciler, bu hizmetten memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür etti.
Osmangazi Belediyesi'nden Hasan Ali Yücel sempozyumu Osmangazi Belediyesi, 'yılın aydını' olarak seçtiği Hasan Ali Yücel anısına 'Cumhuriyet Eğitim Kültür ve Sanatta Hasan Ali Yücel'den Günümüze İletiler Sempozyumu' düzenledi.
Osmangazi Belediyesi tarafından hizmete açılan Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, kitapseverlerin büyük ilgisini gördükten sonra rezervasyonlu çalışma sistemine geçti. Kütüphane, 10 bin kitaplık koleksiyonu ve konforlu çalışma alanlarıyla dikkat çekiyor.
Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın Cumhuriyet'in 101’inci yılını, Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’nde düzenlenen etkinliklerde çocuklarla birlikte kutladı. Çocukları, geleceğin aydınlık yüzleri olarak niteleyen Başkan Akın, "Onlar için yapacak daha çok işimiz var. Ben Edirne Belediye Başkanı olarak söz veriyorum; onlar beni ne zaman, nerede görmek isterlerse, benden ne isterlerse, Filiz ablaları, Filiz teyzeleri olarak her zaman onların yanındayım" dedi.
Osmangazi Belediyesi, eski Milli Eğitim Bakanı ve Köy Enstitüleri kurucusu Hasan Ali Yücel'i anmak amacıyla 'Fotoğraflarla Hasan Ali Yücel Sergisi' açtı. Serginin ardından düzenlenen söyleşide, Yücel'in torunu Güzel Yücel Gier, dedesinin hayatından kesitler paylaştı.
Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Yaz Sergisi, fakültenin fuaye alanında ziyaretçilere açıldı. Sergide, yurt içi ve yurt dışından 43 sanatçının heykel, yağlı boya, baskı resim ve grafik tasarımı gibi farklı alanlarda eserleri sergilendi. Sergi, 18 Eylül tarihine kadar ziyaret edilebilecek. Ayrıca, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Elif Karaaslan ve öğrencileri, Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi'ndeki atölyelere duvar resmi çizerek atölyeleri renklendirdi. Bu çalışmaları nedeniyle Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu tarafından teşekkür belgesi verildi.
Osmangazi Belediyesi, ilçenin eğitim, kültür ve sosyal yaşamına değer katan iki önemli eseri, tek çatı altında vatandaşlarla buluşturdu. Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi, zengin kitap koleksiyonu ile kitapseverlerin vazgeçemediği adres olacak. Genç Kafe ise gençler için keyifli bir mola yeri olacak. Kütüphane ve kafe, metro istasyonu çıkışının hemen yanındaki konumu ile kolay ulaşım imkanı da sunuyor.
Osmangazi Belediyesi, Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi ve Genç Kafe'yi hizmete açıyor. Kütüphane, kitap okuma ve araştırma yapma imkanı sunarken, Genç Kafe ise gençler için keyifli bir mola yeri olacak.
Muş Alparslan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 11. Tarih Yazımı Çalıştayı, çeşitli üniversitelerden 57 akademisyenin katılımıyla başladı. Programın açılışında konuşan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, gençler arasında tarih felsefesiyle ilgilenenlerin arttığını belirtti. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşek ise çalıştayın 11. yılını Muş'ta gerçekleştirdiklerini ve tarih felsefesi konusunu ele alacaklarını ifade etti.
Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, turizmi canlandırmak için yapacakları projeleri vatandaşlarla paylaştı. Kamulaştırma işlemleri tamamlanan eski ipek fabrikası tarih, kültür ve sanat merkezi olacak. Ayrıca Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi de yakında hizmete açılacak.
Giresun'un Görele ilçesinde Anneler Günü etkinlikleri kapsamında Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi. Görele Belediyesi Musiki Cemiyeti tarafından Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konsere sanatseverler ilgi gösterdi. Belediye Başkan Vekili İlkay Odabaş, konserin düzenlenmesinde emeği bulunanlara teşekkür etti ve sanatın sosyal belediyeciliğin en güzel ortak noktası olduğunu vurguladı.
Görele'de düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde Hacivat ile Karagöz gölge oyunu gösterimi gerçekleştirildi. Giresun Belediyesi Şehir Tiyatrosu ekibi tarafından sahnelenen oyun, çocuklar ve ailelerine keyifli anlar yaşattı. Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu, tiyatro ekibine teşekkür ederek, etkinliklerin ramazan ayı boyunca devam edeceğini ve halkla birlikte bu keyifli dakikaların yaşanacağını belirtti.
Tekirdağ'da Hasan Ali Yücel Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösterdi. Grup adına konuşan Mustafa Ammar Kılıç, Gazze'de İsrail'in soykırımının 156 gündür devam ettiğini belirterek, katliama dur denilmesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar konuşmanın ardından Filistin lehine slogan attı.
Çankaya Belediyesi, 10 yılda hizmete açtığı 113 parkın yanı sıra mevcut parkları da baştan sona yeniliyor. Aşıklar Parkı, Hasan Ali Yücel Parkı, Koca Yusuf Parkı ve Ali Kitapçı Parkı'nda altyapı ve donatıları yenileyen Çankaya Belediyesi, parkları bahara hazırlıyor.
Giresun'un Görele ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunu anlatan 'Bir Avuç Yiğidin Destanı Son Nokta' adlı tiyatro oyunu, Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelendi. Görele Anadolu Lisesi öğrencilerinin rol aldığı oyunda, milli mücadele ruhu salonu dolduran izleyicilere en iyi şekilde yansıtıldı. Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu, öğrencileri tebrik etti.
Türkiye'nin en uzun süreli Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel, Eskişehir'de düzenlenen anma programıyla anıldı. Programda, Hasan Ali Yücel'in eğitimdeki önemli çalışmaları vurgulandı.
Giresun'un Görele ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü dolayısıyla Türk Halk Müziği konseri düzenlendi. Görele Belediyesi Musiki Cemiyeti tarafından Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde organize edilen konserde sanatseverler keyifli anlar yaşadı. Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu, konseri beğeniyle izlediklerini belirterek koro üyelerine teşekkür etti.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Hasan Ali Yücel Belde Evi kursiyerleri ile bir araya gelerek belediyecilik hizmetlerini anlattı. Başkan Ataç, Eskişehir'de belediyecilik yapmanın ibadet gibi olduğunu ve insanların duasını almanın önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, yapılan hizmetlerin bazen Eskişehir'de, bazen Türkiye'de ve bazen de dünyada ilk olduğunu vurguladı. Başkan Ataç, hayat pahalılığına dikkat çekerek, sosyal yardımların artırılacağını ve yoksul ailelere destek olunacağını söyledi. Muhtar Derya Can ise Belde Evlerinin kadınlar için önemli olduğunu ifade etti.