1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı Başlıyor - Son Dakika
Yerel

1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı Başlıyor

1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı Başlıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında 7-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı yarın kapılarını açıyor.

06.04.2017 15:11

Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan Kurtuluş Etkinlikleri kapsamında 7-16 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı yarın kapılarını açıyor.

Eğitimin bir çok alanında her yaştan vatandaşa hizmetler sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı 1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı 7 Nisan tarihinde başlıyor. Rabia Meydanında düzenlenecek organizasyon programında yazar ve okur buluşmaları, imza günleri ve söyleşiler yer alacak. Okurların sevdiği yazarlarla tanışma imkanını da bulacağı fuara il dışından da çok sayıda katılımın sağlanması bekleniyor.

7-16 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda, 7 Nisanda Vehbi Vakkasoğlu'nun söyleşisi ve aynı gün Muzaffer Gürler'in ilahi dinletisi, 9 Nisanda Prof. Dr. Mehmet Çelik'in, 10 Nisanda Yavuz Bahadıroğlu'nun, 11 Nisanda Mustafa Armağan'ın ve 12 Nisanda Ramazan Kayan'ın söyleşisi ile yine aynı gün Grup Yürüyüş'ün konseri ve 14 Nisanda ise Cumali Özkaya'nın konseri yer alacak.

Başkan Çiftçi'den fuara davet

Fuar ile ilgili tüm hazırlıklarım tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, tüm Şanlıurfalıları etkinliğin düzenleneceği Rabia Meydanına davet etti. Özellikle gençleri okumaya yöneltmek için bu tür organizasyonlara büyük önem verdiklerini belirten Başkan Çiftçi, "Bizler Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak şu ana dek 71 eserin baskısını yaparak çoğaltmış bulunmaktayız. Bugüne kadar 225 bin kitabı halkımıza dağıttık. Hedef zaman içerisinde bir milyona ulaşmak. Okuyan şehir olabilmek, her mahallesinde kütüphanesinin olduğu gençlerin okuduğu, okumayla kendini geliştirdiği bir Şanlıurfa için elimizden geleni yapıyoruz. Bu anlamda da açılışını yapacağımız 1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarına tüm Şanlıurfa halkımızı davet ediyoruz" ifadelerini kullandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1. Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement