1. Uluslar Arası Şirehan Yiyecek ve İçeçek Festivali Açılışı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

1. Uluslar Arası Şirehan Yiyecek ve İçeçek Festivali Açılışı Yapıldı

1. Uluslar Arası Şirehan Yiyecek ve İçeçek Festivali Açılışı Yapıldı

Gaziantep'te, Şirehan Hotel ve 1.Uluslar arası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali açılışı düzenlenen tören ile yapıldı.

04.10.2013 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te, Şirehan Hotel ve 1. Uluslar arası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festivali açılışı düzenlenen tören ile yapıldı.

İlk olarak Şirehan Hotel açılışı yapıldı. Daha sonra 1. Uluslar arası Şirehan Yiyecek ve İçecek Festival açılışı gerçekleşti. Festivalde; sucuk, bastık, nuska tatlıları yapıldı. Festival açılışı renkli görüntülere sahne oldu. Açılışa Gaziantep protokolünün ve yerli turisttin yanı sıra yabancı ülkeden birçok misafir katıldı. Şirehan Hotel'in açılışını hotelin yapımında emeği geçen çalışanlar, işçiler yaptı. Festival de üzümler kazanlarda kaynatılarak sucuk yapıldı. Şerihan Restoran bahçesinde düzenlenen festivalde halaylar çekildi.

Hotelin açılışında açıklama yapan Gazeteci yazar Ahmet Ümit, "Müthiş heyecan içindeyim. Çünkü benim babamın dükkanı Şirehan'a yakındı. Çocukluğum burada geçti. Bugün burayı görmek müthiş bir şey. Gaziantepli olmak bence ayrıcalıktır" dedi.

Festival açılış konuşmasını yapan Tahir Tekin Öztan, "Bu, yüz yıllardır yaşasın istedik. Şirehan nedir? Şire nedir? Hepinize tek tek anlatmak içinde yılda bir defa uluslar arası dünyanın dört bir tarafından gelen misafirler ile birlikte bu anı bura da yaşayacağız inşallah" şeklinde konuştu.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, şire festivalinin yapılmasından dolayı Tahir Tekin Öztan'a teşekkür ederek, "Gaziantep'in geçmişinde şirenin ne kadar önem taşıdığını burada görüyoruz. Türkiye'nin birçok bölgesinde olan bu kültür Gaziantep'te daha eskilere dayanıyor. Bu festival sayesinde unutulmaya yüz tutmuş şire tekrar hatırlatılacak" diye konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şirehan'ın önemine tarihi değinerek, "Böyle bir kültür etkinliğinde birlikte olmanın mutluluğu içindeyiz. Değişen Gaziantep'in gerçek simgesi burada. Bir taraftan tarihi mekanı açtık. Bunu kültüre ve turizme hizmet olsun diye aştık. Şirehan'ı Cumhuriyetin ilanından önce Gaziantep'teki gösterişli binalar Ermenilerin elindeydi. Onlarınkine karşılık Türklerin yaptığı onlarınkinden daha muhteşem olan bir binadır" ifadelerinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından misafirlere yapılan sucuk, nuska, bastıktan ikram edildi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 1. Uluslar Arası Şirehan Yiyecek ve İçeçek Festivali Açılışı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement