10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

09.01.2012 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Coş, mesajında, basın ve medyanın özgürlükçü ve çoğulcu demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından olduğunu, iletişim teknolojisinde yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak katılımcı demokrasinin yeni bir boyut kazandığını belirtti.

Basın ve yanın organlarının siyasi görüş, din, dil, ırk ve inanç farkı gözetmeden tarafsız ve doğru bir şekilde toplumu bilgilendirmek ve aydınlatmakla yükümlü olduğunu belirten Coş şunları kaydetti:

"Yazılı ve görsel medya tanımına ek olarak sosyal medya, internet medyası gibi kavramlar da geliştirilmiştir. Yazılı ve görsel medyanın bu kapsamda, demokratik hayata katkısı daha da artmıştır. 'Basın Özgürlüğü' olarak ifa edilen özgürlüğün kullanımında özel hayatın gizliliğine ve kişilik haklarına saygı göstermek, üzerinde tüm dünyanın ittifak ettiği evrensel bir hukuk kuralıdır.

Medyanın temel gereksinimi ve işlevi haberdar etmek, bireyler ve kurumlar arasında sağlıklı iletişimin sağlanmasına vasıta olmaktır. Medya kuruluşlarımızın görevlerini ifa ederken, basın yayın meslek ilkelerine uygun hareket etmeleri halinde, kamuoyu nazarında saygınlıkları daha da artacaktır. Yorumun haberin önüne geçmemesi, reyting kaygısı gibi sair popülist algıların, basın yayın çalışanlarını gerçek görevlerinden alıkoymaması gerektiği de bir gerçektir.

Aydınlatıcı, iyiyi ve doğruyu gösterici yönüne ilave olarak basın, fikir, düşünce, haberleşme özgürlüğüne katkıları ile de insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olan bir güçtür. Kuşkusuz bu işlevlerin yerine getirilmesinde muhabirinden genel yayın yönetmenine, mizanpajcısından fotoğrafçısına, haberin oluşturulup iletilmesi aşamasındaki her bir çalışanın yararlı katkıları ve büyük emeği vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın yayın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diler, iyiye, doğruya, güzele, insanlığa hizmet etmek için çalışıp ebediyete intikal eden değerli gazetecilerimizi de şükran ve rahmetle anarım."

- ADANA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement