10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Son Dakika Logo

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

11.01.2014 13:40

Muş Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, kentte görev yapan basın mensuplarına yemek verdi.

Muş Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, kentte görev yapan basın mensuplarına yemek verdi.

Polisevi'nde verilen yemeğe katılan Vali Vedat Büyükersoy, vatandaşın bilgi edinme hakkının basın yayın organları ile yerine getirilmesi gerektiğini açıkladı.

Gazeteciliğin, ifade özgürlüğünün kullanıldığı en önemli araçlardan biri olduğunu söyleyen Büyükersoy, şöyle konuştu:

"Demokratik olmayan ülkelerde basın çeşitli değildir. Hatta basın görevinin sadece devlet erki tarafından yapıldığını görmekteyiz. Gazetecilik, demokratik ülkelerde halkın bilgi edinme yöntemlerinden biri olarak kabul edilir. Gazeteciliği meslek edinenlerin, hak ve hukukunun korunması, çalışma şartlarının düzenlenmesi çok önemlidir."

Gazeteciler Cemiyeti Muş Şube Başkanı Emrullah Özbey ise basın çalışanlarının çalışma, yaşama, mesleki yeteneklerini geliştirme ve mesleklerini özgürce yapma olanakları bakımından ileri bir düzeyde olmadıklarını bildirdi.

Yemeğe, Muş Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, Emniyet Müdürü Muharrem Durmaz ve kurum amirleri katıldı. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika


Advertisement