104 Yaşındaki Emekli İşçinin Yaşam Sırrı - Son Dakika
Son Dakika Logo

104 Yaşındaki Emekli İşçinin Yaşam Sırrı

104 Yaşındaki Emekli İşçinin Yaşam Sırrı
08.07.2015 12:21  Güncelleme: 14:11

Karayolları Kurumunun Türkiye'deki ilk emeklilerinden olan 104 yaşındaki Muhammet Can Saran, 104 yıllık yaşam sırrını anlattı.

Bölgenin ilk Karayolu çalışanlarından ve greyder operatörlerinden olan 104 yaşındaki Muhammet Can Saran, Batman ve komşu il ile ilçelerdeki tüm yolların ilk açılışını kendisinin yaptığını belirtti.

Bölgede çok sayıda ormanlık alan, çeşme ve yol hizmetlerinde bulunduğunu belirten Saran, 1980 yılında Karayollarından emekli olduğunu ifade etti.

Yılın neredeyse tüm gününde oruç tuttuğunu ifade eden Saran "Batmana 1950'li yıllarda geldim ve yol çalışmalarında bulundum. Batman o zaman tamamen çöl ve sazlıktı. Bölgedeki tüm yerleşim birimlerinin ilk dönemlerini ilk günkü gibi hatırlıyorum" dedi.

"FAZLA YEMEK DÜŞKÜNÜ DEĞİLİM"

Hastalıkların tümünün fazla yemekten kaynaklandığını ve 104 yıllık sağlıklı ömrünü az yemek ve sene boyunca belli aralıklarla oruç tutmaya borçlu olduğunu belirten Saran "Yoğurt ve doğal ürünler dışında abur-cubur yemem. Az çeşit ve az yemek daha sağlıklıdır" dedi. batmangazetesi.com.tr

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 104 Yaşındaki Emekli İşçinin Yaşam Sırrı - Son Dakika


Advertisement