Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Tarafından, 13 Mayıs Anneler Günü Nedeniyle Bir Dizi Etkinlik Düzenlendi.
Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından, 13 Mayıs Anneler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenlendi.
Kadınlar Meclisi üyelerinin, Şehit Aileleri Derneği, Huzurevi sakinleri ve 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nı ziyaretinin ardından, Belediye Sosyal Tesisleri'nde kutlama programı gerçekleştirildi. Burada bir konuşma yapan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan'ın eşi ve Kent Konseyi Onursal Başkanı Binnur Kaptan, kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevginin tarifinin anne olduğunu söyledi. Kaptan, "Bu kutlamayı yılın bir gününe sığdırmayalım, her gününe yayalım. Çünkü anneler bizim en kutsal varlığımızdır. Haklarını bir günde ödememiz mümkün değil. Bütün annelerin Anneler Günü'nü en içten duygularımla kutluyorum" dedi.
Kent Konseyi Kadınlar Meclisi Başkanı Fercihan Öztürk ise konuşmasında, "Annelik duygusu yüce Allah'ın kadına verdiği en önemli erdemlerden biridir. Anne doğurgandır, üretkendir, berekettir ve fedakardır. Kent Konseyi Kadınlar Meclisi olarak ülkemizi korumak ve kollamak uğruna canını feda eden tüm şehit annelerini yılın annesi olarak ilan etmeyi kararlaştırdık" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Binnur Kaptan, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi tarafından yılın annesi olarak seçilen bütün şehit anneleri adına Hafize Şık'a çiçek ve çeşitli hediyeler verdi. Kadınlar Meclisi tarafından kutlama programına katılan konuklara keçeden yapılmış solmayan güller dağıtıldı. Program sonunda Afyonkarahisar Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi beğeniyle izlendi.
(ATA-Y)
12.05.2007 13:42 TSİ
