13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sona Erdi

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sona Erdi

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Irak asıllı İsrail vatandaşı Yair Dalal, çeşitli perküsyon çalan İsrailli Erez Mounk ve Türk keman virtüözü Cihat Aşkın’ın verdiği konser ile sona erdi.

12.06.2014 14:45

13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Irak asıllı İsrail vatandaşı Yair Dalal, çeşitli perküsyon çalan İsrailli Erez Mounk ve Türk keman virtüözü Cihat Aşkın'ın verdiği konser ile sona erdi.

Tarsus St. Paul Müzesi'nde gerçekleşen konserde keman, perküsyon ve ud repertuvarının en güzel eserleri yer aldı. Başladığı ilk günden beri yerli ve yabancı 250'ye yakın konuk sanatçıyı ağırlayan 13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, Mersin'in en güzel tarihi mekanlarından birinde seyirciye veda etti. Konser öncesi konuşma yapan Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, "Festival için bir yıl boyunca büyük çaba sarf ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz." dedi.

Tarsus'tan Kızkalesi'ne kadar geniş bir alana yayılan etkinliklerin 7 bin 500 kişi tarafından izlendiğini belirten Festival Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Buharalı, oturma kapasitesinin kısıtlı olması nedeniyle bu sayıda kalındığını dile getirdi. Konuşmaların ardından kemanda Cihat Aşkın, perküsyonda İsrailli Erez Mounk, udda da İsrailli Yair Dalal sanatseverlere muhteşem bir gece yaşattı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 13. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement