150 Liralik Yağ ve Hurda İçin 8 Bin Liralık Elektrik Trafolarını Çalıyorlar - Son Dakika
Yerel

150 Liralik Yağ ve Hurda İçin 8 Bin Liralık Elektrik Trafolarını Çalıyorlar

Hatice Özdemir - TEDAŞ Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, kentte geçen yıl 38 trafo, trafo yağı ve malzeme hırsızlıklığı meydana geldiğini belirterek, "150-200 lira elde edebilmek için onun en az 10 katı kadar devletimize ve halkımıza zarar veriliyor" dedi.

08.01.2012 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatice Özdemir - TEDAŞ Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, kentte geçen yıl 38 trafo, trafo yağı ve malzeme hırsızlıklığı meydana geldiğini belirterek, "150-200 lira elde edebilmek için onun en az 10 katı kadar devletimize ve halkımıza zarar veriliyor" dedi.

TEDAŞ Isparta İl Müdürü Niyazi Kıvılcım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Isparta'da özellikle yerleşim alanlarından uzak bölgelerde sık sık trafo, kablo, trafo yağı ve malzeme hırsızlığıyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Geçen yıl Isparta'da 38 olayla karşılaştıklarını söyleyen Kıvılcım, bunların 5'inin aydınlatılabildiğini, bir olayın da ölümle sonuçlandığını kaydetti.

Hırsızlık olaylarında 10 trafo çalındığını anlatan Kıvılcım, her bir trafonun yaklaşık maliyetinin ise 8 bin lira olduğunu bildirdi. Kıvılcım, hırsızlık olaylarının büyük bir bölümünde trafo yağlarının boşaltıldığına dikkati çekti.

Bu tür hırsızlık olaylarında malzeme çalan kişilerin büyük paralar elde edemediklerine dikkati çeken Kıvılcım, "Oysa ki parasal miktarı çok cüzi ama halka ve bize verilen zararı çok büyük. Trafo yağı çaldıklarında bize zararı bin 500 lira ama bunların satacakları miktar, 150-200 liradır. 150-200 lira elde edebilmek için onun en az 10 katı kadar devletimize ve halkımıza zarar veriliyor" dedi.

Trafolarda meydana gelen hasarlar yüzünden elektriklerin kesildiğini, vatandaşın da bundan olumsuz etkilendiğini vurgulayan Kıvılcım, hırsızlık yapan insanların sadece devlete değil, bölge halkına da zarar verdiğini kaydetti.

Şarkikaraağaç'a bağlı Göksöğüt beldesinde bir kişinin trafo kabloları çalarken elektrik akımına kapılarak hayatını kaybettiğini hatırlatan Kıvılcım,

"Kimisi de 3 kuruş kazanabilmek için hayatını kaybediyor" diye konuştu.

Hırsızlık yaptığı tespit edilen kişilere karşı yasal işlem yapıldığını ve kamu zararlarının da onlardan tahsil edildiğini belirten Kıvılcım, bu tür olayları gören insanların mutlaka en yakın güvenlik güçlerine haber vermelerini istedi. Kıvılcım, suçu işleyen kişilerin de cezalarını çektikleri takdirde, hatalarını tekrarlamakta çekimser davranacaklarını ifade etti.

- ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 150 Liralik Yağ ve Hurda İçin 8 Bin Liralık Elektrik Trafolarını Çalıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement