18 Mart Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Şehitler Günü

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

17.03.2014 11:42  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erdem, mesajında, şanlı tarihin ve dünya tarihinin dönüm noktası olan Çanakkale Savaşları'nın insanlık için ibret verici sahnelere şahitlik yaptığını, tarihlerinde ise övünç ve gurur kaynağı olarak andıkları ender destanlardan biri olduğunu belirtti.

Çanakkale Savaşı'nın tarih sayfalarından kaldırılmak istenen bir milletin kendisinden kat kat güçlü düşmana karşı canıyla, kanıyla var olma mücadelesi verdiği bir onur savaşı olduğuna dikkati çeken Erdem, "mesajında şu ifade yer verdi:

"Bu önemli kahramanlık destanı her türlü olumsuzluğa rağmen milletimizin kenetlenerek ve yeniden şahlanarak tekrar dirilişinin de önemli bir sembolü olmuştur. Vatanın bölünmezliği ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda neler yapılabileceğinin en somut işaretlerini gösteren necip milletimiz; vatanseverlik ruhunun, fedakarlık bilincinin en güzel örneklerini sergilemiştir. Bir an bile tereddüt etmeyip, ardına bakmadan şehadete koşan "Kınalı Kuzularımıza" karşı borcumuzu öderken yapacağımız tek şey; atalarımızın bizlere bıraktığı bu asil mirası koruyarak, gelecek nesillere daha müreffeh bir Türkiye Cumhuriyeti bırakmak olacaktır. Bizler bugün "Çanakkale Geçilmez" şiarıyla hareket ederek, yok edilmeye mahkum edilen bir milletin torunları olarak yaptığımız ve yapacaklarımızla muasır medeniyetler seviyesine daha azimle ve kararlı bir şekilde yürüyeceğiz. Ecdadımızdan ilham alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini planlayacak, bize bırakılan bu kutsal emaneti daha da yukarılara taşıyacağız." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Şehitler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement