19. Türkiye Kömür Kongresi" - Son Dakika
Yerel

19. Türkiye Kömür Kongresi"

19. Türkiye Kömür Kongresi"

MMO Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel: "Maden ocaklarını kapatalım' demek çare değil. Madencilik, akşamdan sabaha yapılan bir işlem değildir.

22.05.2014 14:36

Türkiye Maden Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Yüksel, bazı siyasetçilerin maden ocaklarının kapatılması gerektiği yönünde görüş beyan ettiğini belirterek, "Madenleri kapatalım' demek çare değil. Madencilik, akşamdan sabaha yapılan bir işlem değildir. Bunu kapatırsanız yarın ihtiyacınız olduğunda açamazsınız" dedi.

Zonguldak'ta düzenlenen "19. Türkiye Kömür Kongresi"ne katılan Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP'nin Soma'daki faciadan önce iş kazalarının araştırılması yönünde önerge vermesinin bir duyarlılık göstergesi olduğunu söyledi.

Önergenin kabul edilmemesini de bir yanlışlık olarak gördüklerini ifade eden Yüksel, "Önerge kabul edilse de kaza olur muydu? Olurdu. Biz önergeden önce Soma'da facia yaşanacağını 2010'da söyledik. Bunu da raporlarımızda belgeledik. Bunu ne zaman söyledik. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğünde 2010'da meydana gelen grizu patlamasının ardından yaptığımız çalışmada söyledik" diye konuştu.

Bazı siyasetçilerin maden ocaklarının kapatılması gerektiği yönünde öneri sunduğuna işaret eden Yüksel, bu yöndeki taleplere katılmadığını söyledi.

Yüksel, iş güvenliği riskinin her yerde bulunduğunu vurgulayarak, bir şeyin kapatılarak çözüm üretilemeyeceğini kaydetti.

Kapatmanın çözüm olmadığını dile getiren Yüksel, bilim ve tekniğin ışığında işletmelerin çalışmasını sağlamanın gerekli olduğunu anlattı.

Yüksel, mevzuata uygun işletmelerin yanı sıra insanı merkeze koyan, insan odaklı bir çalışma yaşamı oluşturulmasının önemli olduğunu belirterek, "Bunun gereklerinin oluşturulması lazım. 'Bu, tehlikeli' veya 'bunu sevmiyorum, kapatalım' gibi bilimsel nedenleri ve normları oturtulmamış beyanlar kamuoyunda pek olumlu yanıt da bulmayacak. 'Kapatalım' demek çare değil. Madencilik, akşamdan sabaha yapılan bir işlem değildir. Bunu kapatırsanız yarın ihtiyacınız olduğunda açamazsınız" şeklinde konuştu - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 19. Türkiye Kömür Kongresi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement