"2. Seyrek Aşure Günü" - Son Dakika
Yerel

"2. Seyrek Aşure Günü"

"2. Seyrek Aşure Günü"

Menemen’e bağlı Seyrek beldesinde, Muharrem ayı dolayısıyla "2. Seyrek Aşure Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

23.11.2013 14:39

Menemen'e bağlı Seyrek beldesinde, Muharrem ayı dolayısıyla "2. Seyrek Aşure Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Seyrek belde sakinleri, malzelerini alıp iş birliğiyle hazırladığı aşurenin dağıtımı amacıyla Cumhuriyet Mahallesi'nde bir araya geldi.

Etkinliğe katılan Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, konuşmasında, geleneğin belde sakinlerinin birlikteliğiyle devam ettirilmesinden duydu mutluluğu dile getirdi. Gürdal, "Birlik beraberlik ve birlikte yaşamanın en güzel resmi burada" dedi.

Karşılaştığı birlik ve beraberlik tablosunun kendisini etkilendiğini belirten Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik de, "Hanımefendi kardeşlerimizin elleri ile hazırladığı aşure bugün bizi hem dini hem de geleneksel olarak bir araya getirdi. Manevi olarak da birlik beraberlik içinde son derece önemli bir birleştirici görev yaptı. Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Sizlerle üniversitemiz olarak çok güzel bazı sosyal faaliyetleri birlikte yapmayı arzu ediyoruz" diye konuştu.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin de karşılaştıkları birlikteliğin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Seyrek Camisi İmam Hatibi Veli Kundakçı, belde halkının imkanları dahilinde malzeme desteği ve iş birliğiyle aşureyi hazırladığını, geçen yıl başlattıkları bu etkinliği gelenersel hale getirmeyi hedefledikleri bilgisini verdi.

Konuşmaların ardından İlçe Müftü Vekili Ahmet Hamdi Başpınar'ın yaptırdığı dualarla aşureler dağıtıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel '2. Seyrek Aşure Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement