2015 Yılı "Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Yerel

2015 Yılı "Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" Ödülleri Sahiplerini Buldu

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) "2015 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri sahiplerini buldu.

17.05.2016 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Yazarlar Birliği'nin (TYB) "2015 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri sahiplerini buldu. TYB tarafından bu yıl 35'incisi düzenlenen ödül töreni, Zeytinburnu Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Türkiye Yazarlar Birliği tarafından bu yıl 35'incisi düzenlenen "2015 Yılı Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri sahiplerini buldu. Yoğun katılımın gerçekleştiği Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki törende, Şair Bahattin Karakoç, Prof. Dr. Yılmaz Özakpınar ve Nuri Gürgür'e "Üstün Hizmet Ödülü" verildi. Karakoç, ödülünü TYB Onursal Başkanı Mehmet Doğan'dan aldı.

En iyilerin ödül aldığı gecede, "Edebiyat" dalında; hikayede Handan Acar Yıldız, şiirde İrfan Çevik, romanda Yasemin Karahüseyin, denemede Hasan Akay, fikirde Leyla İpekçi, araştırmada Nuh Arslantaş, incelemede H. Harika Durgun, edebi tenkitte Ali K. Metin, hatıratta Ahmet Rıfat, dilde Recep Alpyağıl, felsefede İsmail Fenni Ertuğrul, gezide Enver Arpa, tercümede Sevgican Toy Teysseyre, biyografide Muammer Gül ve şehir kitaplarında S. Burhanettin Kapusuzoğlu ödül aldı.

"Basın" dalında ise; basın-röportajda Star gazetesi yazarı Fadime Özkan, Basın-fıkrada Mehmet Şeker, basın-fikirde Mehmet Seyfettin Erol, dergide İtibar, elektronik yayıncılıkta "izdiham.com", televizyon kültür programında Mustafa Akar, Furkan Çalışkan ve radyoda Fatih Çıtlak-Nesibe Sarıhan ödüle layık görüldü.

Son olarak "Sanat" dalında, tiyatroda Şirin Aktemur Toprak, Türk müziğinde Gönül Paçacı ve sinemada Emre Konuk'a, "Yayıncılık" dalında, kamu yayıncılığında Vakıflar Genel Müdürlüğü Yayınları, özel yayıncılıkta Ankara Okulu Yayınları ve çocuk kitaplarında Semerkand Çocuk Yayınları ödüle layık görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 2015 Yılı 'Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları' Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement