23 Mart Dünya Meteoroloji Günü - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

23 Mart Dünya Meteoroloji Günü

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Meteoroloji İl Müdürlüğü, "23 Mart Dünya Meteoroloji Günü" etkinlikleri kapsamında, meteorolojik yayınlar ve aletler sergisi açtı.

Meteoroloji İl Müdürlüğü, "23 Mart Dünya Meteoroloji Günü" etkinlikleri kapsamında, meteorolojik yayınlar ve aletler sergisi açtı.

Kurum bahçesinde açılan sergide, meteorolojik aletler ve meteorolojik yayınlar sergileniyor.

Meteoroloji İl Müdürü Sefer Kaçmaz, sergiyi gezen öğrencilere aletler ve yayınlar hakkında bilgiler verdi.

Meteorolojinin atmosfer içinde ve yeryüzünde meydana gelen hava olaylarını ve nedenlerini bütün ayrıntılarıyla inceleyen bilim dalı olduğunu belirten Kaçmaz, "Meteorolojinin bütün pozitif bilimlerle de yakın ilişkisi vardır. Yılın 365 günü, günün 24 saatinde, arşivlenen bilgiler, birçok araştırma ve çalışmaya da kaynak teşkil eder. Bu nedenle meteoroloji dünya literatüründe en pahalı hizmetlerden biri olarak yer alır" diye konuştu.

Kaçmaz, serginin 2 gün boyunca halka açık olacağını kaydetti. - HAKKARİ

Kaynak: AA