23 Nisan Bozyazı"Da Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika
Yerel

23 Nisan Bozyazı"Da Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Bozyazı"Da Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 92.yıldönümü, Mersin'in Bozyazı ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

23.04.2012 15:37

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 92. yıldönümü, Mersin'in Bozyazı ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Bozyazı'daki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Törene Bozyazı Kaymakamı Kamil Sağlam, Garnizon Komutanı Mustafa Yılmaz, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Kanar, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Buradaki törenin ardından Kaymakam Sağlam, makamında kutlamaları kabul etti. Daha sonra Bozyazı Gürsel Kavun Stadyumu'nda devam eden kutlamalar, Kaymakam Sağlam, Garnizon Komutanı Yılmaz ve Belediye Başkanı Ballı'nın, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutlamaları ile başladı.

Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği törende, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Doğan, Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar güvenen Atatürk'ün onlara bir de bayram armağan ettiğini söyledi. Doğan, "Bugün de bizlere düşen görev; hem atamızın emanetlerinin sahibi olduğumuzu göstermek hem de Atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçim de yad etmek olmalıdır" dedi.

Türkiye'ye ve millete yönelik bölücü ve yıkıcı faaliyetler karşısında her zamankinden daha fazla Cumhuriyet ilkelerine, birlik ve bütünlüğe sahip çıkma mecburiyetinde olduklarını bilerek bu tür bayramların kutlaması gerektiğine dikkat çeken Doğan, konuşmasına şöyle devam etti: "İşte 23 Nisan'ın bir başka anlamı ve işlevi de burada karşımıza çıkmaktadır. Bugün de çocuklarımıza kendilerine emanet edilen değerleri ve emanetlerin büyüklüğünü anlatacağız. Çünkü devletimize,

Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi yarın da devam edecektir. Gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi düşmanca saldırılara karşı hazırlıklı olması için onlara gerçekleri anlatmalı, yüklendikleri emanetin büyüklüğünü bugünden öğretmeliyiz. 23 Nisan'da hepimizin öncelikli görevi bu olmalıdır."

Tarihin akışı içerisinde milletlerin kaderinde olumlu veya olumsuz olarak etkili olan binlerce devlet adamının yer aldığına, bugün bunların pek çoğunun isimlerinin dahi hatırlanmadığına işaret eden Doğan, "Oysa Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önderimiz Atatürk gibi devlet adamı ve halk kahramanları, bıraktıkları eserler ve bu eserlere sahip çıkan milyonlarla sonsuza kadar yaşayacaklardır. Atatürk gibi kahramanları farklı kılan ve tarihe altın harflerle yazdıran gerçek de budur. Atatürk'ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı ve bilinçli olabilsinler; tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler" diye konuştu.

Doğan'ın konuşmasının ardından bando eşliğinde resmi geçit töreninin yapıldığı kutlamalarda, okullar arası çeşitli yarışmalar gerçekleştirildi. Halk Eğitim Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi ile devam eden töreni, stadyumun tribünlerini dolduran çok sayıda vatandaş büyük beğeni ile izledi.

Bozyazı'daki 23 Nisan kutlamaları, Kaymakam Sağlam'ın, okullar arası yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarını takmasıyla sona erdi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 23 Nisan Bozyazı'Da Coşkuyla Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement