Kastamonu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Kastamonu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kastamonu'nun ilçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23.04.2015 14:28  Güncelleme: 14:45

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kastamonu'nun ilçelerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Tosya'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğrencilerin şiir okuduğu ve çeşitli gösterilerin sunulduğu törene, Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır, Tosya Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Sefer Sezer, Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Tosya İlçe Emniyet Müdürü Yavuz Kıraç, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İhsangazi

İhsangazi ilçesinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören, olumsuz hava şartları nedeniyle İhsangazi İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen çeşitli etkinliklerle devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Kılıç, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin temelini oluşturan bu önemli günün 95. yıl dönümünün onuru ve gururu içerisinde olduklarını belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 1920 yılında bugün kurulduğunu anımsatan Kılıç, "Egemenlik milletin eline bugün geçti. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanan bugün, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk milletinin çocuklarına verilmiş bir onurdur. Bu vesileyle başta Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını, şehitleri, gazileri şükranla anıyorum" diye konuştu.

Törene, Kaymakam Vekili Aziz Kayabaşı, Belediye Başkanı Zühtü Danacı, kamu kurumlarının yetkilileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İnebolu

İnebolu Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş, 25 Ağustos Spor Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, TBMM'nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920'nin dünyanın ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu belirterek, "Atatürk, sevdiklerine hangi yaşta olurlarsa olsunlar, 'çocuk' diye seslenirdi. İşte, tüm çocukları kucaklayan bu bayram da onun çok sevdiği çocuklara en güzel armağanlardan biridir" dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve yarışmaların düzenlendiği programa, Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Erk, Belediye Başkanı Engin Uzuner, kamu kurumlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Şenpazar

Şenpazar ilçesinde Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törenin ardından Şenpazar İlkokulu ve Ortaokulu bahçesinde kutlama programı düzenlendi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu ve halk oyunları gösterilerinin yapıldığı programa, Kaymakam Tuğba Oğuz, Belediye Başkanı Cem Çınar, Garnizon Komutanı Astsubay Kıdemli Başcavuş Alparslan Çicek ve vatandaşlar katıldı.

Hanönü

Hanönü ilçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan kutlama programına, Hanönü Çok Programlı Lisesi Okulunda devam edildi.

Programda şiirler okundu, halk oyunları ekipleri gösteri yaptı, sandalye kapma, körebe, halat çekme ve ağızda su taşıma yarışmaları düzenlendi.

Yarışmada dereceye girenlere Kaymakam Mustan Barış İşler ödüllerini takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kastamonu'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement