24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü

Giresun Üniversitesi, 24 Kasım Öğretmenler gününü Güre Yerleşkesi Sosyal Tesis Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen görkemli bir törenle kutladı.

24.11.2012 20:21

Giresun Üniversitesi, 24 Kasım Öğretmenler gününü Güre Yerleşkesi Sosyal Tesis Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen görkemli bir törenle kutladı.

Program, günün onur konuğu Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık'ın öz geçmişinin okunması ve hayatını anlatan kısa belgesel filmi izlenmesi ile başladı. Hayırsever eğitimci Hüseyin Hüsnü Tekışık, öğretmenlik mesleğine başladığı günden bugüne kadar anılarını, yaşadıklarını ve tecrübelerini davetlilerle paylaşarak, hayatından önemli kesitler sundu. Öğretmen Tekışık, dinleyiciler arasında bulunan öğrencilere de seslenerek,

yokluklardan bugüne geldiğini, şuan kendilerine sunulan imkanların kıymetini çok iyi bilmelerini gerektiğini, kendilerini mümkün olduğunca bilimle donatarak vatan bayrağının dalgalandığı her yere hizmet götürme azminde olmaları gerektiğini belirtti.

Tekışık'ın konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Aygün Attar yaptığı konuşmada, "Hayırsever duayen öğretmen 84 yıllık ömrüne 21 adet eğitim kurumu ve okul yaptırarak eğitim hizmetine açan Giresun'un değerlerinden Sayın Tekışık hocamızın bizleri kırmayarak aramızda bulunmasından dolayı teşekkür ediyorum .Siz değerli öğretmenlerimiz, duruşunuz, tavrınız, asalet ve zerafetinizle takdire ve saygıya şayansınız, önünüzde saygıyla eğiliyorum. Sizler toplumun tüm değerlerine bir köprü olarak yeni nesle aktaran, gençlerimizi emanet ettiğimiz çok önemli bir mesleğin sahipleriniz. Biz sizlere evlatlarımızı gözümüz arkada kalmadan teslim ederken aslında geleceğimizi teslim ediyoruz" dedi.

VALİ ŞAHİN'E SÜRPRİZ

Farklı bir konseptte hazırlanan programda sürprizlerde vardı. Vali Dursun Ali Şahin'in öğretmeni Muzaffer Çobanoğlu Vali şahin'in Eşi Melahat Şahin'nin sürpriz davetiyle Giresun'a geldi. Öğretmenini karşısında gören Vali Şahin çok mutlu olduğunu söyleyerek, öğretmeni Çobanoğlu'na bir buket ve hediye takdim etti.

Günün diğer onur konukları emekli öğretmenlerden, Ziynet Deniz öğrencisi Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'dan hediyelerini alırken, Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu öğretmeni Helim GÖKAL'e hediyelerini takdim etti. Ayrıca emekli öğretmenler ve onur konukları Selma Uzunalioğlu, Bildiray Yılancı, Tülay Erdemir, Seniye Özcan ve Başöğretmenlerden Fazlı Karaman'na da hediye takdim edildi.

Sosyal Tesisler Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programın ardından fuayeye salonunda Devlet Konservatuarı Müzik Topluluğu dinletisi eşliğinde kokteyl verildi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement