24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika
Yerel

24 Kasım Öğretmenler Günü

Şırnak'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

24.11.2013 17:33

Şırnak'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Bir Otel'de düzenlenen törende konuşan Vali Hasan İpek, ülkenin ve bölgenin şikayet ettiği konularda eğitimin etkisinin unutulmaması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi haline geldiğini bildiren İpek, bu başarıda öğretmenlerin fedakarlıklarının ve çabalarının büyük olduğunu kaydetti.

İpek, şöyle konuştu:

"Şırnak'ta öğretmenlerin birçok imkansızlıklara rağmen öğrencilerine hep sevgi ile yaklaştıklarını hem de onları iyi eğitmek için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini görüyorum. Bunların içersinde daha yeni mezun olmuş belki de büyük şehir dışında kendi köyüne bile gitmemiş öğretmenlerin Beytüşşebap'ın köylerinde o öğrencilere nasıl şevketle yaklaştıklarını görüyoruz ve onlarla gurur duyuyorum. Hepinizin şahsında o bölgede öğretmenlik yapan Şırnak'ın çocuklarını 10 yıl sonrasın da veya 20 yıl sonarsına hazırlayan siz sevgili öğretmenlerimi gerçekten yürekten tebrik ediyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ise öğretmenlerin ülkelerinin kalkınmasından çok önemli yere sahip olduğunu söyledi.

En genç öğretmen Yeşiltepe Ortaokulu öğretmeni Tuba Genel de "Şırnak'a atandığımı öğrendiğimde tedirginlik yaşadım. Buraya gelince Şırnak'ın da Türkiye'nin her güzel şehri gibi bir yer olduğunu gördüm" dedi.

Kıdemli öğretmen seçilen Şırnak Merkez Atatürk Ortaokul Müdürü Bahattin Durgun ise öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleği olduğunu belirterek, "Zor şartlarda öğretmenlik mesleğini, icra eden bizlerin; davranışlarımızın temeli adalet ve eşitlik, yolumuzun ışığı da dürüstlük olmalıdır" diye konuştu.

Tören,  Şırnak Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi korosunun seslendirdiği Türtçe ve Kürtçe türkülerin ardından sona erdi. - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 24 Kasım Öğretmenler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement