3. Mersin İstihdam Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

3. Mersin İstihdam Fuarı Açıldı

3. Mersin İstihdam Fuarı Açıldı

Mersin Valisi Güzeloğlu: "Ekonomisi güçlü bir ülke her alanda güçlüdür. Bu yüzden ekonomik istikrarı sağlamadan diğer alanlarda istikrar sağlamak kalıcı, anlamlı ve değerli değildir"

03.10.2013 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, ekonomisi güçlü bir ülkenin her alanda güçlü olduğunu belirterek, ekonomik istikrarın sağlanmadan diğer alanlarda istikrarı sağlamanın kalıcı ve değerli olmayacağını söyledi.

Mersin Valiliği, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Mersin Üniversitesi (MEÜ) ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından firmaların ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman sorununu ve öğrencilerin mezuniyet sonrası iş bulabilmesine katkı sağlamak için düzenlenen istihdam fuarının üçüncüsü Mersin Kongre ve Kültür Sarayı'nda açıldı.

Vali Güzeloğlu, açılışta yaptığı konuşmada, istihdamın ekonomide, büyümeyi, gelişmeyi, kalkınmayı gösteren en önemli ölçüt olduğunu ifade etti.

İstihdam artışının, bir ülkenin ekonomisin ileri gittiğinin göstergesi olduğuna dikkati çeken Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Ekonomisi güçlü bir ülke her alanda güçlüdür. Bu yüzden ekonomik istikrarı sağlamadan diğer alanlarda istikrar sağlamak kalıcı, anlamlı ve değerli değildir. Ekonomik istikararı gerçekleştirmede yatırım, büyüme ve yeni istihdam alanları açmak gerekir. Bu açıdan bugün açılan fuar, gerişimci sermayenin ve yatırımcılarımızın, istihdam alanlarını ve hedeflerini ortaya koyarken. gençlerimizin ilgi alanları ve çalışmak istedikleri konu ve sektörleri değerlendirmelerinde önemli fırsat sunacaktır. "

Güzeloğlu, Mersin'in en önemli zenginliğinin nitelikli yetişmiş genç nüfusu olduğunu ve sektördeki firmaların gençlerle zenginleşip hedeflerine daha çabuk ulaşabileceğini sözlerine ekledi.

İŞKUR İl Müdürü Mustafa Kutlu ise iş arayan vatandaşları aracısız işverenlerle buluşturup, firmaları tanımalarını, iş başvurusu yapabilmelerini, staj olanakları ve kariyer imkanından faydalanmalarını hedeflediklerini bildirdi.

Fuara, 2'si kamu kurumu olmak üzere 55 firma katılırken. açılışın ardından katılımcılar standları gezdi. - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 3. Mersin İstihdam Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement