3. Soli Güneş Festivali Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

3. Soli Güneş Festivali Sona Erdi

3. Soli Güneş Festivali Sona Erdi

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şubesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen; 'Soli Güneş Festivali' Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nun konseri ile sona erdi.

30.06.2012 12:10

Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediyesi ile Makine Mühendisleri Odası (MMO) Mersin Şubesi tarafından bu yıl 3.'sü düzenlenen; 'Soli Güneş Festivali' Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu'nun konseri ile sona erdi.

Virahşehir'de bulunan Soli Pompeiopolis Antik Liman Kenti'nde organize edilen kapanış konserine; Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım ile eşi Mualla Yıldırım, MMO Mersin Şube Başkanı Alper Turna'nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Konser öncesinde sahneye çıkarak kısa bir konuşma yapan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, festivalin bu kadar ilgi ve coşkuyla gerçekleşmesinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Yıldırım, "Sizlere hem Türk Sanat Müziği, hem de Türk Halk Müziği ezgilerinden oluşan bir akşam yaşatmak istedik. Devlet Klasik Türk Müziği koromuzdan sonra, Musa Eroğlu hocamız bizlerle olacak. Musa Eroğlu, Mut'tan yetişmiş ünlü bir saz ve söz üstadımızdır. Ünü sadece ülkemizde değil yurt dışına kadar ulaşmıştır. Bu nedenle Musa Eroğlu hocamızın Mezitli halkıyla buluşturulması çok önemlidir. Üç gündür sizlerle burada birlikte olmak gerçekten çok güzel. Festivalimize katılan tüm sanatçılarımıza, halkımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ilk olarak sahneye Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu çıktı. Birbirinden güzel eserlerini seslendiren koro, izleyicilerden büyük alkış topladı. Koronun konserinin ardından sahneye Türk Halk Müziği sanatçısı Musa Eroğlu çıktı. 'Telli turnam selam söyle' isimli türküsüyle konserine başlayan Musa Eroğlu yaklaşık 2 saat boyunca birbirinden güzel türküler seslendirerek, izleyicilere unutulmaz bir türkü ziyafeti çektirdi. Eroğlu, konseri sırasında vatandaşlarla çiftetelli oynayan Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'a diğer vatandaşlar da eşlik edince objektife birbirinden renkli görüntüler yansıdı. Konser sonunda Uğur Yıldırım'a teşekkür eden Musa Eroğlu, '3. Soli Güneş Festivali' kapsamında Mersin'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Yıldırım da Eroğlu'na teşekkür ederek, kendisine bir demek çiçek sundu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 3. Soli Güneş Festivali Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement