34 Ülkeden 300 Yabancı Öğrenci Yemekte Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

34 Ülkeden 300 Yabancı Öğrenci Yemekte Bir Araya Geldi

34 Ülkeden 300 Yabancı Öğrenci Yemekte Bir Araya Geldi

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, yabancı ülkelerden Eskişehir'e okumak için gelen öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

04.05.2013 14:54

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, yabancı ülkelerden Eskişehir'e okumak için gelen öğrencilerle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından organize edilen ve Odunpazarı Belediyesi ile Mazlumder Eskişehir Temsilciliği'nin destek verdiği öğrenci buluşması Öğretmenevi'nde gerçekleştirildi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Sıtkı Karaca, Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Musa Karadaş, Mazlumder İl Temsilcisi Aydın Işık'ın da katıldığı yemekte, 34 ülkeden yaklaşık 300 yabancı uyruklu öğrencide hazır bulundu.

Faslı bir öğrencinin Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan yemekte açılış konuşmasını yapan Yunus Emre Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Musa Karadaş, 2011 yılında kurulan dernek hakkında bilgiler aktardı. Belli zamanlarda Eskişehir'de okuyan yabancı öğrencilerle bir araya geldiklerini ifade eden Karadaş, kendilerine kuruldukları günden bu zamana kadar desteklerini esirgemeyen Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, MÜSİAD Eskişehir Şubesi'ne ve Mazlumder'e teşekkür etti.

Konuşmasına Hz. Mevlana'nın,"Aynı dili konuşan insanlar değil; aynı duyguları paylaşan insanlar anlaşır" sözleriyle başlayan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ise, "İyi ki bu ülke sizleri çağırmış; siz de bu çağrıya uyarak ülkemize gelmişsiniz. Sizler gelişinizle 75 milyonluk Türk milletini mutlu ettiniz. Renklerimiz, ırklarımız, dillerimiz ne kadar farklı olsa da, hepimiz Adem'in ve Havva'nın çocuklarıyız" ifadelerini kullandı.

Program sonunda öğrenciler, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ile hatıra fotoğrafı çektirdiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 34 Ülkeden 300 Yabancı Öğrenci Yemekte Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement