4. Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na Et Entegre Tesisleri Damgası Vuruldu… - Son Dakika
Yerel

4. Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na Et Entegre Tesisleri Damgası Vuruldu…

4. Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuarı\'na Et Entegre Tesisleri Damgası Vuruldu…

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 4.Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda, Modern Et Entegre Tesisleri'ni anlattı.

24.05.2012 15:09

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 4. Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nda, Modern Et Entegre Tesisleri'ni anlattı. İstasyon Meydanı'nda kurulan fuarın açılış töreninde konuşan Başkan Küçükler, "Erzurum'un sahip olduğu tarım ve hayvancılık potansiyellerini bir an önce değerlendirmek ve katma değere dönüştürmek zorundayız" dedi.

4. Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuarı, İstasyon Meydanı'nda düzenlenen bir törenle açıldı. Vali Yardımcısı Alper Tanrıkulu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun, KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, meslek kuruluşlarının temsilcileriyle üretici ve çiftçilerin katıldığı açılış törenine, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak olan Modern Et Entegre Tesisleri damgasını vurdu. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum'un, sahip olduğu canlı hayvan varlığıyla Türkiye sıralamasının zirvesinde yer aldığına dikkati çekerek, "Bu konumumuza rağmen elde ettiğimiz katma değer maalesef yeterli değil. Bu yüzden elimizde bulundurduğumuz tarım ve hayvancılık potansiyellerini değerlendirmenin yollarını aramalı, üretimde verimliliği ve sürekliliği sağlayabilmeliyiz" diye konuştu.

ET ENTEGRE TESİSLERİ, ERZURUM'A NEFES ALDIRACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan Modern Et Entegre Tesisi ile Erzurum'un Türkiye'nin sayılı et işleme merkezlerinden birisi olacağını vurgulayan Başkan Küçükler, "Erzurum olarak canlı hayvan varlığıyla övündüğümüz gibi, bu varlığımızı yine Erzurum'da işleyip değerlendirmekle de övünmeliyiz. İşte Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına çok kısa bir süre sonra başlanacak olan modern et entegre tesisimiz, buna imkan sağlayacak. Tesislerimizde işlenecek et ürünleri, Türkiye'nin dört bir yanına Erzurum markalı ürünler olarak dağıtılacak. Böylece hem Erzurum'daki besici kazanacak, hem de üretimden dolayı istihdam ortamı oluşacak, bu canlılık kent ekonomimize büyük ölçüde katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.

KÜÇÜKLER: FUARLAR ÜRETİCİYLE TEKNOLOJİYİ BULUŞTURUR…

Başkan Küçükler, konuşmasında tarım ve hayvancılık fuarlarının önemine de değindi. Küçükler, fuarların sadece mal ve ürünlerin satışa sunulduğu mekanlar değil, aynı zamanda üreticiyle teknolojiyi buluşturan önemli etkinliklerden birisi olduğunu dile getirdi. Küçükler, Erzurumlu çiftçi ve üreticilere ise, modern çağın imkanlarını azami düzeyde kullanmalarını, doğru teknik, yol ve yöntemlerle üretim yapmaları çağrısında bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, daha sonra diğer davetlilerle birlikte tarım fuarındaki stantları gezdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 4. Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuarı'na Et Entegre Tesisleri Damgası Vuruldu… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement