4 İlde Eşzamanlı Tarihi Eser Operasyonu - Son Dakika
Son Dakika Logo

4 İlde Eşzamanlı Tarihi Eser Operasyonu

19.03.2012 12:00

Konya merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, farklı dönemlere ait 2 bin 967 adet tarihi eser ele geçirildiği bildirildi.

Konya merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda, farklı dönemlere ait 2 bin 967 adet tarihi eser ele geçirildiği bildirildi.

Konya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Konya genelinde arkeolojik sit alanlarında izinsiz kazılar yapan ve çeşitli yollardan ellerine geçen kültür ve tabiat varlıklarının izinsiz ticaretini yapan şüphelilere yönelik Konya, Adana, Aydın ve Şanlıurfa'da eşzamanlı operasyon yapıldığı belirtildi.

Operasyonda Helenistik, Roma, Artuklu Selçuklu, Osmanlı ve Bizans dönemlerine ait toplam 2 bin 967 adet tarihi eser ele geçirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca dolandırıcılık amaçlı hazırlanmış 11 adet sahte gümüş sikke ile 2 adet mermer heykel olmak üzere 13 adet sahte esere el konulmuştur. İzinsiz kazılarda kullanılan 2 adet dedektör ve tarihi eser incelemeleri için kullanılan çeşitli büyüteç ve hassas teraziler de ele geçirilmiştir."

- KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 4 İlde Eşzamanlı Tarihi Eser Operasyonu - Son Dakika


Advertisement