5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü - Son Dakika
Yerel

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Uzun: "5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, kadınların yaşadıkları sorunlar ile ilgili gündem, duyarlılık, farkındalık oluşturması ve çözüm yollarının bulunması için önemli bir gündür"

05.12.2014 10:37

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününün, kadınların yaşadıkları sorunlar ile ilgili gündem, duyarlılık, farkındalık oluşturması ve çözüm yollarının bulunması için önemli olduğunu bildirdi.

Uzun, yaptığı yazılı açıklamada, her yıl 5 Aralık'ta, Dünya Kadın Hakları Günü adıyla etkinlikler gerçekleştirildiğini belirtti.

Demokratik ve refah düzeyi yüksek bir toplum için kadınlar hakları konusunda güzel çalışmalar yapılması gerektiğine değinen Uzun, şunları kaydetti:

"5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü, kadınların yaşadıkları sorunlar ile ilgili gündem, duyarlılık, farkındalık oluşturması ve çözüm yollarının bulunması için önemli bir gündür. Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizle kadınlarımızın hak ettiği yeri alması gerektiğini her fırsatta vurgulayıp Türk kadınının sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmalarını hedeflemiştir. Bunun için de Türk kadınına Avrupa ülkelerinden önce seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Bu nedenle bugün her alanda kadın toplumda daha etkin bir rol oynamaya, değişim ve dönüşümün örneği olmaya başlamıştır." - Yalova

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement