5 Haziran Dünya Çevre Günü - Son Dakika
Yerel

5 Haziran Dünya Çevre Günü

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Amasya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

05.06.2014 13:04

5 Haziran Dünya Çevre Günü, Amasya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Anıt alanına çelenk koyma töreniyle başlayan kutlama, öğrenciler ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çevre yürüyüşüyle devam etti.

Amasya Çevre ve Şehircilik Müdürü Ömer Bolat, Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çevre kirliliğiyle mücadele etme ve doğayla uyum içerisinde yaşamanın her bireyin asli görevleri arasında olması gerektiğini söyledi.

İnsanların yaşadıkları çevreyi koruma, çevre politikalarını destekleme ve yaygınlaştırma amacı gütmesi gerektiğini ifade eden Bolat, şunları kaydetti:

"Her insanın büyüğüyle küçüğüyle yaşlısıyla genciyle günlük hayatta alabilecek küçük tedbirlerle çevre kirliliğiyle mücadele etmesi, doğal hayatı gelecek nesillere yaşanabilir, yeşil ve temiz bir dünya bırakmanın küçük ama belki de en önemli adımı olacaktır. Yaşam kaynaklarımızı korumak için hep birlikte ele ele vererek çocuklarımıza daha yaşanabilir bir çevre bırakmaya gayret etmeliyiz. Burada Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak çevremizin korunması adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."

Tören, çevreye katkı sunanlara plaket verilmesi ve Ziyapaşa Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 5 Haziran Dünya Çevre Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement