5 Ülkeden 117 Şair Çan'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

5 Ülkeden 117 Şair Çan'da Buluştu

5 Ülkeden 117 Şair Çan\'da Buluştu

Çan Belediyesi bu yıl 9.sunu düzenlediği Ramazan Etkinliklerinde bir ilke daha imza attı.

03.06.2017 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çan Belediyesi bu yıl 9.sunu düzenlediği Ramazan Etkinliklerinde bir ilke daha imza attı. İlk kez Çan'da 5 ülkeden toplamda 117 şairin katılımıyla gerçekleştirilen I. Uluslararası Çan Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali'nde bu yılın Ramazan Etkinliklerine farklı bir renk ve derinlik daha kazandırıldı.

Ayrıca dünyanın farklı noktalarından organizasyonda yer alan 117 şair ve halk ozanının şiirlerinden oluşan 'Allah (cc), Kur'an-ı Kerim ve Hz. Muhammed (sav) Şiirleri Gül Destesi' antolojisi Çan Belediyesi sponsorluğunda kitap haline getirilerek şiir severlerle buluştu. Çan Belediyesi bu yıl 9. Ramazan Etkinlikleri kapsamında 2. Etkinlik olarak gerçekleştirdiği 'I. Uluslararası Çan Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali' adlı etkinlik, gündüz ve gece programı olmak üzere Çanlılarla buluştu. Festival için Çan'a gelen konuklar gündüz programı öncesinde Belediye Başkanlık Makamına yaptıkları ziyaretin ardından gündüz programı için Çan Belediyesi Düğün Salonu'nda yerlerini aldılar. İki oturumda gerçekleştirilen programın gece etkinliğinde ise Şair ve ozanların sırayla eserlerini yorumladıkları, aşık atışmalarının ve deyişlerin icra edilmesi büyük beğeni topladı.

I. Uluslararası Çan Türk Dünyası Şiir ve Müzik Festivali Programında konuşan Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, "Bakın burada Türkiye'nin farklı noktalarından, Kuzey Irak'tan, Azerbaycan'dan, Almanya'dan, Rusya'dan, bizlerle bu güzel organizasyonda bir arada olmak için kalkıp gelmiş 117 çok kıymetli misafirlerimiz var. Yüzlerce, binlerce kilometre uzaktan geldiler. Hoş geldiler sefa getirdiler. Şiir bizim öz kültürümüzde de manevi dünyamızda da kıymetli bir yere sahip. Milli ve kalbi duygularımızı tarihimiz boyunca hep şiirlerle, destanlarla, ilahilerle ifade etmiş bir milletiz. Yüce dinimiz İslam'ın yüz yıllarca bayraktarlığını yapmış kadim medeniyetimizin en önemli unsurlarından biridir şiirlerimiz. Peki, Belediye olarak sizin şiirle ne işiniz olur derseniz? Bizlerde bu faaliyetlere bir sosyal sorumluluk olarak bakıyor ve bu tür faaliyetlerin şehre ruh kattığına inanıyoruz. İlçemiz böyle güzel sosyal etkinliklerde de faal olsun diye göreve geldiğimiz ilk yıldan bu yana hatta bu sene 9.sunu gerçekleştirdiğimiz Ramazan Etkinliklerimize devam ediyoruz ve bu çerçevede de bu güzel gecede sizlerle birlikteyiz. Velhasıl Marifet İltifata Tabidir ve marifet tek başlarına çok fazla bir anlam ifade etmeyen kelimeleri yan yana getirerek onlara bir anlam katabilmektir. Bunu yapmak da öyle her babayiğidin harcı değildir" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 5 Ülkeden 117 Şair Çan'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement