50'nci Kütüphane Haftası Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

50'nci Kütüphane Haftası Kutlanıyor

50\'nci Kütüphane Haftası Kutlanıyor

50'nci Kütüphane Haftası nedeniyle Manisa İl Halk Kütüphanesinde etkinlik düzenlendi.

01.04.2014 16:30  Güncelleme: 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

50'nci Kütüphane Haftası nedeniyle Manisa İl Halk Kütüphanesi'nde etkinlik düzenlendi.

Programa Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, İl Müftüsü Sinan Cihan, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit ve personeli, öğretmenler, öğrenciler ve okuyucular katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ayşin Kibrit öğrenmenin okul öncesinden emeklilik sonrasına kadar devam eden bir süreç olduğunu belirterek, halk kütüphanelerinin tüm yurttaşların kullandığı önemli bir kurum olduğunu söyledi. Kibrit, "Eğitimini devam ettiren öğrencilerin kütüphaneye ödevlerini yapmaya gelmeleri halk kütüphanelerinin eğitime sağladığı bir katkıdır. Günümüzde bilgiye ulaşım, bilginin kullanılması, yaygınlaşması, yazılı materyallerin yanı sıra daha çok elektronik materyallerle sağlanmaktadır. Her ne kadar internetteki bilgi kirliliğinin doğru bilgiye ulaşamama gibi olumsuz yönleri olsa bile birçok insan elektronik bilgiyi, teknolojik bilgiyi kullanmayı tercih etmektedir. Bu noktada halk kütüphaneleri işlevlerini yerine getirmek için teknolojiyi de kütüphanelerine almışlardır" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, kütüphanelerin insan hayatında pek fark edilmeyen ancak çok önemli işlevi olan bir merkez olduğunu söyledi. Manisa'daki kütüphanelerin son yıllarda hizmet kalitesinde ve hizmet standartlarının yükseltilmesinde gösterdiği büyük gelişme ile hizmet verdiğini söyleyen Karaköse, Manisa'da yeni kütüphanelere ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Vali Abdurrahman Savaş da yaptığı konuşmada, "İnsanın kendisini geliştirmesi için en önemli kaynak, günümüzde farklı formları olsa da kitap olmuştur. Kitap, başkalarının, bunun içinde bilim adamları, ideologlar, sanatçılar, pek çok toplum kesimi vardır. Başkalarının gözüyle de, dünyayı görebilme, farklı bakış açılarına sahip olma, kendini hem bilgi yönüyle hem de psikolojik olarak, ruhsal yönden geliştirmek, estetik anlamda gelişmeyi sağlayan önemli bir kaynak. Günümüzde kitap okuma birbirimize sürekli hatırlatıp destek ile olacak, olabilecek bir çabaya dönüşüyor. '81 İlde Kitap Okuyoruz' etkinliğinin de bir bakıma amacı kitap okuma konusunda birbirimize destek olma, birbirimizi bu anlamda teşvik etme, cesaretlendirme. Belki belli kültürel etkileşim ortamları oluşturarak kitabı özendirecek bir takım sohbetler yapılabilir. İnsanlar kitaplardan bahsederken şu kitapta şu dediğinde oluşan merak, okuma isteği her türlü reklamın üzerinde bir etkiye sahiptir" dedi.

Öğrencilerinin şiir okuduğu tören yazar Savaş Ünlü'nün yaptığı söyleşi ile devam etti.

Vali Abdurrahman Savaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Bekir Şen, İl Müftüsü Sinan Cihan, düzenli ve en çok kitap okuyan yetişkin ve çocuk kategorisindeki okuyuculara, Lise 1. Sınıf öğrencileri arasında düzenlenen bilgiye dayalı 'İlk Uyanış Çanakkale' yarışmasında dereceye giren öğrencilere, ortaöğretim öğrencileri arasında kütüphane haftalarında kullanılmak üzere düzenlenen afiş tasarım yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Ödül töreninin ardından Vali Savaş ve protokol hafta boyunca açık kalacak Hülya Ersezgin'in 'Niobe'nin Kentinden Resim Sergisi' ile 'Yeni ve Güncel Yayınlardan Oluşan Kitap Sergisi'nin açılışını yaptı.

Vali Abdurrahman Savaş ve beraberindekiler daha sonra Manisa Yazma Eser Kütüphanesini gezerek Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Ali Arı'dan eserler hakkında bilgi aldı. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 50'nci Kütüphane Haftası Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement