50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika
Yerel

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

Festival kapsamında aynı aile fertlerinin rol aldığı "Kısa Film" filminin galası yapıldı Filmin 900 lira bütçe ile çekildiği belirtildi

07.10.2013 20:23

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında yönetmenliğini, senaristliğini ve başrol oyunculuğunu Ali Kemal Çınar'ın yaptığı, ailesinin de oyuncu olarak yer aldığı "Kısa Film" filmin galası yapıldı.

Atatürk Kültür Merkezinde gösterime giren filmi Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması Jüri Başkanı Türkan Şoray ile jüri üyeleri izledi.

Film sonrası yapılan söyleşiye ise yönetmen, senarist ve oyuncu Ali Kemal Çınar ile oyuncular babası Seyithan Çınar, annesi Rabia Çınar ve kardeşi Osman Çınar ile Atilla Demir, Nazif Coşkun ve İshak Bingöl katıldı.

Daha önce kısa metrajlı filmler yaptığını, ilk defa uzun metrajlı film hazırladığını söyleyen Ali Kemal Çınar, hemoroid hastalığından yola çıkarak başladığı hikayesine aile yaşantısını da dahil ettiğini kaydetti.

Filmin 10 yıllık mazisi olduğunu anlatan Çınar, ailesiyle yaşadığı olayları, çatışmaları filmleştirmek istediğini ve bu filmle kendi hayatını beyaz perdeye taşıdığını belirtti. Filmle aile yaşantısını hem içeriden hem de dışarıdan izleme imkanı bulduğunu dile getiren Çınar, diyalogların da doğaçlama ile geçtiğini ifade etti.

Filmin 62 dakika olduğuna işaret eden Çınar, çekimi yaparken süreyi dikkate almadığını ancak filmlerde sürelere özen gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

900 lira bütçeli film -

Bir seyircinin sinema üzerine eğitim alıp, almadığını sorması üzerine Çınar, kendisinin beden eğitimi öğretmenliğinden mezun olduğunu, sinema konusunda herhangi bir eğitim almadığını ve amatörce filmi çektiğini söyledi.

Filmin çekimlerini kendi çabasıyla tamamladığına işaret eden Çınar, "Bir kameram vardı onu kullandım. Kamera arkasına kendim geçtim, oyuncular da ailem oldu. 900 lira bütçeyle bu filmi yaptık. Bütçesi olan bir film değildi. Hikayeyi ön plana çıkardım. Para bulamadığımız için oyunculara da para veremedik" diye konuştu.

"Zalim babayı oynamışım" -

Oyunculardan ve Ali Kemal Çınar'ın babası Seyithan Çınar, oyunculuk teklifini nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Bana filmde oyna dediği zaman, 'Oğlum, ben sinemayı seviyorum ama seyirci olarak. Yılmaz Güney, Eşref Kolçak sevdiğim sanatçılar. Ben oyunculuktan anlamam, bilmem' dedim. İkna etti, ne dediyse de yaptık. Zalim babayı oynamışım. 19 yaşındaki oğlum bana 'Baba sen çok zalimsin' dedi" diye konuştu.

Anne Rabia Çınar da içinden geldiği gibi oynadığını, oğlunun söylediklerini yaptığını belirtti.

Filmin konusu -

Filmde, ailesiyle yaşayan, öğretmen olma şansı varken bunu değerlendirmeyen, ailesi ise öğretmen olmasını isteyen Ali Kemal'in hemoroid hastalığına yakalanması ve ameliyatı için babasının para vermemesi üzerine yaşadığı olaylar anlatılıyor. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement