740. Vuslat Gecesi'nde Hz. Mevlana Anıldı - Son Dakika
Yerel

740. Vuslat Gecesi'nde Hz. Mevlana Anıldı

740. Vuslat Gecesi\'nde Hz. Mevlana Anıldı

Mevlana Celaleddin-i Rumi ölümünün 740.Yıldönümünde Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen vuslat gecesi ile anıldı.
İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı gece, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde...

10.12.2013 13:44

Mevlana Celaleddin-i Rumi ölümünün 740. Yıldönümünde Trabzon Belediyesi tarafından düzenlenen vuslat gecesi ile anıldı.

İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı gece, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenirken, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve çok sayıda vatandaş geceye katıldı.

Semazen gösterisi, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Trabzon Belediyesi ilahi grubunun okuduğu ilahilerle başlayan gecede bir konuşma yapan Başkan Gümrükçüoğlu, Hz. Mevlana'nın dünya görüşüne her zamankinden çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde olduğumuzu hatırlattı.

Mevlana'nın hoşgörü anlayışını yaşantımızda uygulamamız gerektiğini söyleyen İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu ise son zamanlarda artış gösteren aile içi şiddete dikkat çekerek, "Gün geçmiyor ki televizyonlardan gazetelerden kadın cinayeti ile ilgili bir haber yapılmasın. Eşler bir birlerine tahammül edemez en küçük şeyde kavga eder hale geldi. Toplum olarak bizlerde bu şiddete duyarsız hale geldik. Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman olan ülkemizde Müslümanlara yakışmayan tavırlar sergilenmekte. Toplum olarak yaşantımızla Hz. Peygamberin ahlakından ve İslam'dan uzaklaşır olduk. Asırlar öncesinden Hz. Mevlana sözleri ile yaşantısı ile bizlere ışık oluyor. Sevgi ve hoşgörü insanı Hz Mevlana'nın dünya görüşü ve sevgi anlayışı insanları o kadar etkilemişti ki Hazretin talebeleri arasında Gayrı Müslimler bile bulunmaktaydı. Bizler ise evde hanımımıza, çocuğumuza katlanamaz hale geldik. Kadınlarımız bizlere Allah'ın emanetleridir. Onlara sevgi, şefkat ve merhametle yaklaşmalıyız. Adaletin bir adımı ötesi merhamettir. Büyüklük gücü yeterken intikam almamak, kin gütmemektir. Peygamber efendimiz, Mekke'nin Fethi'nden sonra amcası Hz. Hamza'yı öldürtüp vücudunu parçalara ayıran Ebu Cehil'in gelini Hint'i bile affetti. O yüce Nebinin ümmeti olan bizler onu örnek almalı birbirimizi affetmeyi birbirimize sevgi ile yaklaşmayı öğrenmeliyiz" diye konuştu.

Gecenin sonunda konuşmacı Ömer Döngeloğlu'na Vali Abdil Celil Öz tarafından bir plaket verilirken, Başkan Gümrükçüoğlu da Ömer Döngeloğu'na çiçek takdim etti. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 740. Vuslat Gecesi'nde Hz. Mevlana Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement