75 Yaşına Rağmen Odun Kırarak Geçimini Sağlayor - Son Dakika
Son Dakika Logo

75 Yaşına Rağmen Odun Kırarak Geçimini Sağlayor

16.01.2012 16:40

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, 40 yıldır odun kırarak geçimini sağlayan Hamit Dilekli, "Çocuklarıma verdim fakat onlardan para almadım, ben çalışınca mutlu oluyorum, şimdi ki gençleri anlayamıyorum, hepsi kahve köşelerinde zamanını geçiriyor, her"...

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, 40 yıldır odun kırarak geçimini sağlayan Hamit Dilekli, "Çocuklarıma verdim fakat onlardan para almadım, ben çalışınca mutlu oluyorum, şimdi ki gençleri anlayamıyorum, hepsi kahve köşelerinde zamanını geçiriyor, her şeyi devletten bekliyorlar, günde 20 liraya odun kırıyorum ve şükürler olsun geçimimi sağlıyorum" dedi.

Dilekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "En büyük zenginliğin insan sağlığı olduğunu, ancak her şeye rağmen çalışmayı elden bırakmamak gerektiğini söyledi.

Titreyen ellerine rağmen baltayla 40 yıldır odun kırmaya devam ettiğini dile getiren Dilekli, "Ben ekmeğimi baltayla odun kırarak kazanıyorum. Kahta'da 40 yıl önce ekmek fırınları açıldı. Açıldığı günden beri bu fırınlara odun kırıyorum. Yaşlandım eskisi gibi çok kıramıyorum, ama 75 yaşıma rağmen çalışmayı bırakmıyorum" diye konuştu.

Dinç kalmasını çalışmaya ve hormonlu yiyecekler yememeye bağlayan Dilekli,

"Ben çalışmadığım zaman kendimi birilerine muhtaçmış gibi his ediyorum. Çabuk yoruluyorum, ama sürekli çalıştığım için vücudum alışmış" dedi.

Odunların kırılma noktalarını çok iyi bildiği için ilerlemiş yaşına rağmen odunları işi zorlanmadan kırdığını ifade eden Dilekli, "Geçimimi sağlamak için başkasından asla bir şey istemedim. Öz çocuklarıma bile muhtaç olmadım. Gün oldu çocuklarıma verdim fakat onlardan para almadım. Ben çalışınca mutlu oluyorum. Şimdiki zamanın gençlerini anlamıyorum, hepsi kahve köşelerinde zamanını geçiriyorlar. Her şeyi devletten bekliyorlar. Ben günde 20 lira'ya odun kırıyorum ve şükürler olsun geçimimi sağlıyorum" şeklinde konuştu.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Dilekli, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çalışmak kadar güzel bir şey yoktur. Okumayan ve meslek sahibi olmayan geçler kimseden para istemesinler. Bilek gücü ve alın teri ile çalışıp geçimlerini sağlasınlar. Hayatımda sigara içmedim. Ecdadımız çalışan demir paslanmaz demiş, aynen o söze katılıyorum. Çalışmak ve kimseye muhtaç olmamak ve sıhhatli olmak kadar güzel bir şey yoktur."

- ADIYAMAN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 75 Yaşına Rağmen Odun Kırarak Geçimini Sağlayor - Son Dakika


Advertisement