77 Şair ve Yazar, 77 Gün Boyunca Güzelbahçelilerle Beraber Olacak - Son Dakika
Yerel

77 Şair ve Yazar, 77 Gün Boyunca Güzelbahçelilerle Beraber Olacak

77 Şair ve Yazar, 77 Gün Boyunca Güzelbahçelilerle Beraber Olacak

Güzelbahçe Belediyesi, Gece Pazarı'nda her gece bir şair veya yazarı konuk ediyor, okuyucularla buluşturuyor.

02.07.2013 13:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güzelbahçe Belediyesi, Gece Pazarı'nda her gece bir şair veya yazarı konuk ediyor, okuyucularla buluşturuyor. Güzelbahçe Sanat Buluşmaları adı altında gerçekleştirilen etkinliğin ilk gününde İzmirli şair ve yazar Babacan Pesenkurdu okuyucularıyla buluştu.

Yazdığı şiirleri gidar eşliğinde okuyan Pesenkurdu, Gece Pazarı'nı gezen Güzelbahçelilerin büyük ilgisini çekti. Pesenkurdu, okuyucularıyla söyleşi yaptı, "Aşeka" isimli romanını ve "Aşk İksiri" isimli şiir kitabını imzaladı. Etkinliğe katılan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Türkiye'nin en uzun soluklu edebiyat ve sanat günlerini Güzelbahçe'de gerçekleştireceklerini belirterek "Her akşam Gece Pazarı'nda bir yazar veya şairi konuk edeceğiz. Kitaplarını imzalayacak, okuyucularla söyleşi yapacak. Saat 21.00'de başlayacak olan etkinliğimiz 23.00'e kadar sürecek. Sanat buluşmalarımız, 15 Eylül'e kadar devam edecek" dedi. Bu arada Güzelbahçe Sanat Buluşmaları'na 1 Temmuz'dan itibaren sırasıyla katılacak olan 31 şair ve yazarın isimleri şöyle: Babacan Pesenkurdu, Sezer Kılıç Nişancı, Nuray Kaya, Bilgin Şengül, Namık Kuyumcu, Eda Lortlar, Zeynep Batimor, Mutlu Tuncer, Emel Kayın, Leyla Işık, Dilek Çubuk, Nilgün Erdem, Ecrin Lidia Cherieliuc, Sevim Korkmaz Dinç, Meriç Eryürek, Alaatin Gürırmak, Nail Uyar, Emine Azboz, Mine Ömer, Halim Yazıcı, Haluk Gür, Alihan Altıntaş, Fatma Ümit Fırat, Atila Er, Esma Zafer Ertan, Orhan Çetinbilek, Gönül İlhan Pazar, Müge Sandıkçıoğlu, Aygün Selvitopu, Mehmet Rayman, Atiye Tümüklü. Ağustos ve Eylül aylarında gelecek olan şair ve yazarlar daha sonra açıklanacak.

KABOTAJ BAYRAMI KUTLANDI

Bu arada 1 Temmuz Kabotaj Bayramı nedeniyle Gece Pazarı'nın bulunduğu alandan denize çelenk bırakıldı. Başkan Mustafa İnce, ülkede yaşanan olaylar nedeniyle Deniz Festivali'ni iptal ettiklerini ve şenlik yapmadıklarını hatırlatarak, "Bu nedenle 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nı sade bir çelenk töreni yaparak kutlamak istedik" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 77 Şair ve Yazar, 77 Gün Boyunca Güzelbahçelilerle Beraber Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement