8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika
Son Dakika Logo

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

09.03.2012 14:27

Dünya Kadınlar Günü, Antalya ve ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Dünya Kadınlar Günü, Antalya ve ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, belediyede çalışan kadın personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü çiçek vererek kutladı. Kadın haklarının insan hakkı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten Evcilmen, "Kadın ve erkek toplumda eşit haklara sahip olmalılar" dedi.

Muratpaşa Belediye Meclisinin 5 kadın üyesi ve belediyenin 300'ün üzerinde kadın personeli olduğunu vurgulayan Evcilmen, Muratpaşa'nın daha yaşanabilir bir ilçe olması için çalıştıklarını kaydetti.

Muratpaşa'daki 8 Mart etkinlikleri kapsamında belediye fuayesinde resim sergisi açıldı.

-Kepez-

AK Parti Kepez Kadın Kolları, Habibler Mahallesi'ndeki Poyraz Düğün Salonu'nda ev kadınlarına yönelik matine düzenledi. Programa katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, "Bizim için bir yılın 365 günü, Dünya Kadınlar Günü'dür, Dünya Anneler Günü'dür" dedi.

Kadınlara büyük önem verdiklerini dile getiren Tütüncü, Kepezli kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Tütüncü, Gazi Mahallesi'ndeki Metin Çiviler Lisesinin önünde yapımı devam eden semt konağını, Sütçüler bölgesindeki kadınların ve çocukların hizmetine sunacaklarını kaydetti. Semt konağında AKMEK kurslarının da verileceğine dikkati çeken Tütüncü, "Hanımlarımız, 150 kişilik çok amaçlı salonu olan semt evinde, sosyal etkinliklerini, toplantılarını organize edebilecekler. İlkokulda okuyan çocuklarımıza, semt evinde internet ve kütüphane hizmeti sunacağız. Bu tesiste, kadın koordinasyon merkezi de kuracağız" diye konuştu.

-Konyaaltı-

Konyaaltı Belediye Başkan Vekili Edip Kemal Bahadır, belediyede çalışan bayan personelin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Bayanların senede bir gün hatırlanmaması gerektiğini belirten Bahadır, erkeklerin de kadın haklarını savunması gerektiğini söyledi.

Bahadır, "Bu dünyada kadın erkek hep birlikte çalışıyoruz. Geçim sıkıntısı dahil her şeyi birlikte paylaşıyoruz. Birimizin diğerinden üstün bir tarafı yok. O yüzden eşit şartlarda yaşamalıyız" diye konuştu.

Başkan Vekili Bahadır, bayan personelle sohbet ettikten sonra günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

-Manavgat-

CHP İl Başkanı Özer Ülken, partisinin Manavgat İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen edilen etkinlik kapsamında kadınlara karanfil dağıttı. Ülken, " Emekçi kadınların verdiği var olma mücadelesi sonucu, kanla canla bedeller ödenerek kazanılmış bu anlamlı günün tüm bayanlara kutlu olmasını diliyorum" dedi.

Etkinliğe, Manavgat İlçe Başkanı Abbas Tarakçı da katıldı.

-Kumluca-

Kumluca Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadınlara özel etkinlik düzenlendi. Kumluca Belediyesinin düğün salonunda gerçekleştirilen etkinliğe, Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın eşi Azime Çetinkaya, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Dilek Cengiz, CHP İlçe Başkanı Dilek Engin ve çok sayıda davetli kadın katıldı.

Belediye hizmetlerinde kadınlara gerekli hassasiyeti gösterdiklerini vurgulayan Çetinkaya, "Hayatta var olmamızın sebebi kadınlarımızı yılda sadece bir gün anmak, onları bir gün hatırlamak kadınlarımıza yapılacak en büyük haksızlıktır. Biz belediye olarak kadınlarımız için sürekli etkinlikler düzenliyoruz" dedi.

Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Çetinkaya, Kumluca Belediye Meclisinin ilk kadın Meclis üyesi olan CHP'li Neslihan Sungur Midilli'ye günün anısına bir plaket verdi.

Bu arada Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, belediye önünde de kadınlara karanfil dağıttı. Belediyede çalışan kadın personeli de kutlayan Çetinkaya, kadın personele porselen çay seti hediye etti.

CHP Kumluca İlçe Başkanı Dilek Engin de, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Türkiye'de kadınlar gününün, kadına şiddetin ve buna bağlı ölümlerin gölgesinde kutlandığını iddia eden Engin, istatistiklere göre her üç kadından birinin şiddet gördüğünü söyledi.

Kadına yönelik şiddetin toplumun ekonomik ve sosyal açıdan geldiği durumu açıkça ortaya koyan en önemli gösterge olduğunu belirten Engin, "Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer alan kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından CHP İlçe Başkanı Dilek Engin, kadınlara ve sokaktan geçenlere lokma tatlısı dağıttı.

-Demre

CHP İlçe Başkanı Zühra Doğan, Cumhuriyet Alanı'nda kadınlara çiçek armağan etti. Dünya Kadınlar Günü'nün, kadınların sorunlarının tartışıldığı, çözüm önerilerinin üretildiği bir gün olduğunu vurgulayan Doğan, dünyadaki birçok ülkede çalışan kadın oranının azaldığını ileri sürdü.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8 Mart Dünya Kadınlar Günü - Son Dakika


Advertisement