"8 Milyonluk Borçun Altından Kalkamıyoruz" - Son Dakika
Yerel

"8 Milyonluk Borçun Altından Kalkamıyoruz"

"8 Milyonluk Borçun Altından Kalkamıyoruz"

Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya, 2009 yılında göreve başladığında önceki dönemden 8 milyon borç kaldığını söyledi.

14.06.2013 13:25  Güncelleme: 15:51

Akçatekir Belediye Başkanı Mehmet Kılınçkaya, 2009 yılında göreve başladığında önceki dönemden 8 milyon borç kaldığını ve belediye olarak bu yükün altından tek başlarına kalkamadıklarını söyledi.

Kılınçkaya Nişantaşı, düzenlediği basın toplantısında göreve geldiği günden itibaren yaptıkları çalışmaları ve Tekir Belediyesi'nin ihtiyaçlarını anlattı.

Kılınçkaya, 2009 yılında 8 milyon borç ile görevi devraldığını belirterek, bu borçla ilgili af ya da en azından faizlerinin silinerek anaparanın taksite bağlanmasını istediklerini belirtti.

Resmi nüfusun 2 bin 500 civarında olan Akçatekir beldesinin yaz aylarında 200 binin üzerine çıktığını belirten Kılınçkaya, "Biz devletten resmi nüfus kayıtlarına göre ödenek alıyoruz. Ancak yaz aylarında mevsimlik olarak gelen vatandaşlarımızın sayısı ile nüfus 200 bini aşıyor. Biz 2 bin 500 civarındaki nüfus için aldığımız ödenekle yaz aylarında 200 binin üstünde vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Doğal olarak hizmetlerde aksaklık yaşanıyor. Örneğin, bizim beldemizde sadece 4 tane çöp kamyonu var ve bu kadar insanın çöpünü o araçlarla karşılıyoruz" dedi.

"BELDE'DE SADECE 4,5 AY SU DAĞITIMI YAPABİLİYORUZ"

Beldenin su ihtiyacının Pozantı Şeker Pınarı'ndan elektrikli motopomplarla 30 kilometre uzaklıktan karşılandığını belirten Kılınçkaya, bu durumun beldenin elektrik faturalarına da yansıdığını söyledi. Kılınçkaya, "Daha önceden, 1992 yılından önce köy olan beldemizde planın yüzde 65'i köy zamanından kalma. Bu düzensiz planlama da beraberinde sorunlar getiriyor Alt yapı o zamanın koşullarına göre ayarlanmış. Yaz ayları 4,5 ay su dağıtımı yapabiliyoruz. Bunun nedeni de kış aylarında belde de yerleşik nüfusun çok az oluşudur. Kış aylarında vatandaşımız camilerin kaynak sulardan ve doğal sulardan depoladığı sulardan faydalanıyor" diye konuştu.

Akçatekir'in Pozantı'ya bağlanacağını belirten Kılınçkaya, Akçatekir'in Pozantı'dan daha çok nüfusunun olduğunu belirterek, "Tekir, Pozantı'nın 6 misli büyüklüğünde Pozantı'da 4 bin konut var Tekir'de 22 bin konut var Pozantı'da 6 cami var Tekir'de 48 cami var nasıl olacak bende bilmiyorum inşallah bunu yaparken büyüklerimiz bunu düşünmüşlerdir" şeklinde konuştu.

Kılınçkaya, son olarak daha iyi hizmet verebilmek adına Akçatekir'e yaz mevsiminde gelen vatandaşlardan, her evden bir kişinin ikamet adresini beldeye almalarını istedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel '8 Milyonluk Borçun Altından Kalkamıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement