8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali - Son Dakika
Yerel

8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen "8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali" İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başladı.

08.07.2011 09:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen "8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali" İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseriyle başladı.

Bodrum Kalesi'nde, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın Viyolonselci Frank Wakelkamp ile birlikte verdiği konser beğeni topladı. Konseri dünyaca ünlü Piyanist Gülsin Onay, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire'nin de aralarında olduğu sanatseverler izledi.

Piyanist Gülsin Onay'ın sanat danışmanlığında ve Mesut Pekergin'in katkılarıyla düzenlenen festival, bu yıl daha geniş bir kitleye ulaşmayı amaçlıyor.

İngiliz piyanist Peter Katin, Bulgar piyanist Julian Gorus, Rus piyanist İlya İtin, Sırp piyanist Misha Dacic, Koreli piyanist Jackie Jaekyung Yoo, Piyanist Gülsin Onay, Piyanist Eren Levendoğlu ve Piyanist İbrahim Yazıcı da "8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali" kapsamında konser verecek.

Ayrıca Alman soprano Christine Wolff, soprano Burcu Uyar, çellist Ümit İşgörür, flüt sanatçısı Gülşen Tatu, perküsyon ustası Burhan Öcal, Zeynep Tanbay Dans Grubu da festivalin konukları arasında yer alacak.

Festival, 14 Eylül'de Escher Quartet konseriyle sona erecek.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 8. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement