9. Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi Kahramanmaraş'ta Yapılacak - Son Dakika
Yerel

9. Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi Kahramanmaraş'ta Yapılacak

9. Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi Kahramanmaraş\'ta Yapılacak

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Topluluğu Başkanı Muhammet Nasuhi Kılınçkıran, 9.Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi'nin Kahramanmaraş'ta yapılacağını belirterek, "Kongremiz şehir ve bölge sanayisinin tanıtımına büyük katkı"...

25.01.2012 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tekstil Topluluğu Başkanı Muhammet Nasuhi Kılınçkıran, 9. Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi'nin Kahramanmaraş'ta yapılacağını belirterek, "Kongremiz şehir ve bölge sanayisinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak." dedi.

Kılınçkıran, konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu organizasyona ikinci kez ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. 5-6-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongrenin, Türkiye'nin en büyük öğrenci organizasyonlarından biri olarak gösterildiğini kaydeden Kılınçkıran, şöyle konuştu:

"2008 yılında da yaptığımız bu önemli organizasyon yapılan bir seçimle 3 yıl aradan sonra yine Kahramanmaraş'a verildi. Ulusal çapta gerçekleşen kongremiz şehir ve bölge sanayisinin tanıtımına büyük katkı sağlayacak, Tekstil sektörünün gelişmesinde rol oynayacak siyasetçi, işadamı, akademisyene tekstil mühendislerini bir araya getirerek sektörün geleceğini konuşup fikirlerini sunmaları olanak sağlayacak, 600 tekstil mühendisi adayının bir araya getirecektir. Kongrenin en güzel şekilde gerçekleştirilebilmesi için Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Kemal Karaküçük, Vali Yardımcımız Mustafa Anteplioğlu ile görüştük. İlerleyen günlerde sanayi dernekleri ve işadamları ile görüşmelerimiz devam edecek. Organizasyona sektörde söz sahibi iş adamlarının katkılarını bekliyoruz."

KSÜ Tekstil Topluluğu Başkan Yardımcısı Kıymet Kübra Kaya ise organizasyona en iyi şekilde ev sahipliği yapmak istediklerini ifade ederek, "Amaçlarımız arasında hem Kahramanmaraş'ın tanıtımına ciddi bir katkı sağlamak hem de üniversitemiz ve Kahramanmaraş'taki sanayicilerimizi Ulusal Tekstil Mühendisliği Kongresinde bir araya getirmek. Şu anda şehrimizde faaliyet gösteren kurumlar ve sanayicilerimizi ziyaret ediyoruz. Yapacağımız etkinlik hakkında bir taraftan arazlıksız hazırlık yapıyoruz diğer yandan da şehrimizde ki kurum ve kuruluşları bilgilendiriyoruz. Bu organizasyon hem üniversitemiz hem de Kahramanmaraş için son derece önemli. Tekstil kenti olan Kahramanmaraş'ta bu alanda uzman çok sayıda akademisyen de şehrimize gelecek." diye konuştu. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 9. Ulusal Tekstil Mühendisliği Öğrenci Kongresi Kahramanmaraş'ta Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement