Aa Muhabirlerine Yapılan Saldırı - Son Dakika
Yerel

Aa Muhabirlerine Yapılan Saldırı

Aa Muhabirlerine Yapılan Saldırı

Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Demirci: "Birkaç kendini bilmez tarafından yapılan bu tür saldırılar, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bir darbedir"

19.09.2014 15:31

Hitit Gazeteciler ve Yayıncılar Derneği Başkanı Birkan Demirci, Diyarbakır'da AA muhabirlerinin uğradığı saldırıyı kınayarak, "Birkaç kendini bilmez tarafından yapılan bu tür saldırılar, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bir darbedir" dedi.

Demirci, yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da Kürtçe eğitim vereceği öne sürülen "okul"un önünde bekleyen grubun saldırısına uğrayan AA muhabirlerine geçmiş olsun dileğinde bulunarak, saldırıyı nefretle kınadıklarını belirtti.

Olayı üzüntüyle öğrendiklerini vurgulayan Demirci, şunları kaydetti:

"Görevini yapmaya çalışan insanlara, ister basın mensubu olsun ister başka bir meslekten isterse de sıradan bir vatandaş olsun saldırıda bulunulması kabul edilemez. Birkaç kendini bilmez tarafından yapılan bu tür saldırılar, basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bir darbedir. Saldırıya uğrayan meslektaşlarımız Hüseyin Bağış ve Aziz Aslan'a geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyoruz." - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aa Muhabirlerine Yapılan Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement